28 May 2017

ASID FOLIC MEMBANTU KEHAMILAN

ASID FOLIC MEMBANTU KEHAMILAN

Assalammualaikum. Selamat Sejahtera. Selamat Malam. Malam-malam macam ni la baru dapat duduk dengan tenang nak update blog sebab anak-anak dah tidur. Hihi. 

Berkaitan tajuk diatas, asid folic adalah vitamin asas yang dicadangkan oleh doktor untuk ibu yang bercadang untuk hamil dan yang sedang hamil.

Asid folic bukan la ubat ajaib yang dicipta untuk merawat kesuburan. Asid Folic atau dikenali sebagai folate juga adalah vitamin semulajadi yang diciptakan Allah dengan pelbagai faedah.


Terdapat beberapa kajian yang membuktikan bahawa asid folic boleh membantu kesuburan dan memberi faedah pada bayi yang berada dalam rahim (salah satu petikan dalam blog  Dr. Zubaidi)

Jadi adalah bagus utk kita amalkan asid folic pada tempoh merancang kehamilan. B complex Shaklee lengkap dengan 8 jenis vitamin B termasuk asid folic dan biotin. Pilihan wani semestinya ^_^

Jadi untuk ibu-ibu yang merancang, jika anda tiada masalah rahim dan dibenarkan doktor untuk mengambil asid folic, wani cadangkan B complex.

Beberapa hari lepas wani terima berita dari customer yang mengamalkan asid folic shaklee @ B complex. Alhamdulillah sekarang disahkan hamil 4-5minggu. Kehamilan yang ditunggu kerana beza umur dengan anak yang terakhir adalah 8 tahun. Keseronokan seperti mengandung anak pertama kerana agak lama menunggu utk hamil kembali.


Alhamudulillah. Kini beliau meneruskan pengambilan asid folic shaklee @ B complex , Vitalea (Multivitamin) , Vitamin C dan Ostematrix (kalsium). Wani doakan semoga baby dan ibu sihat-sihat selalu.

Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. 

Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.^_* 

~SHAKLEE MEMIKAT HATI~
Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh hubungi seperti yang tertera dibawah :


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.

No comments:

Post a Comment

~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.