13 Jun 2017

RESEPI DONUT CHEESE DAN DONUT COKLAT

Assalammualaikum. Selamat sejahtera. Ni ha mak nak share resepi donut cheese dan donut coklat. Resepi donut ni mak belajar dari otai jugak. Sempoii untuk orang baru macam mak ni. Tak payah nak rendam yis sampai kembang apa semua. Dah habis senang dah ni. Hihi.

Bahan-bahan utama:

Setengah kilo tepung gandum
Yis setengah peket
Telur sebiji 
2 sb gula
2 sb majerin
2 sb susu pekat
Secubit garam
Secubit baking soda

Tambahan untuk inti:
Coklat cadbury @ cheese jenama beqa
(Ikut suka la nak pakai jenama apa) 
Potong cheese  atau coklat petak-petak.


1. Masukkan semua bahan utama dalam besen.Gaul sambil tuang air secawan sikit-sikit. Air suhu biasa je.. jgn suam or panas.

2. Uli sampai permukaan rata/ licin. Biasa 5-10minit mak uli utk stengah kilo ni.. Lepas tu terus bulatkan dan masukkan inti coklat atau cheese. Kalau nak guna cheese, golekkan cheese dekat gula lepas tu bulatkan dgn tepung.

3. Masa kita nak uli bulat-bulat semua, banyak dah kembang. Bila semua dah bulat , panaskan kuali. (Tempoh panaskan kuali tu dah bagi masa kat tepung tu kembang)

4. Pastikan kuali betul-betul panas. Goreng. Jangan main fb. Nanti rentung. Haha.Godek-godek sampai kekuningan. Tapis dan golekkan kat gula.

5. Jika nak buat frozen. Gorengkan sekejap sahaja.. Biar sejuk dan masuk kat freezer.

Siap. ^_^

5 Jun 2017

SET KESIHATAN SHAKLEE

SET KESIHATAN HARIAN


Tingkatkan pengambilan vitamin dan mineral anda dengan rangkaian produk nutrisi penting kami dan optimumkan kesihatan anda.

Nutrisi penting Shaklee melengkapi keperluan nutrisi asas anda dengan gabungan Shaklee ESP Soy Protein Isolate Powder, Vita-Lea®, OmegaGuard™ , B complex dan Sustained Release Vita-C Plus

Dengan 28 vitamin dan mineral penting, asid lemak omega-3, 14g protein setiap hidangan, dan 500mg Vitamin C semula jadi setiap hidangan. 

Pek nutrisi penting ini membantu tubuh anda mendapat nutrisi asas berkhasiat yang ia perlukan untuk menyokong kesihatan yang optimum.


●Vitamin C

Vitamin C semula jadi untuk kesihatan gigi, gusi, tulang, kolagen dan hampir kesemua elemen yang membentuk tubuh badan kita

●OmegaGuard

Membekalkan spektrum luas tujuh asid lemak penting omega-3 bergred farmaseutikal dan dilengkapi dengan proses penyulingan proprietari molekul tiga peringkat.

●Vita-Lea® Iron Formula

Memberikan 28 vitamin penting dan mineral utama untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan optimum.

●B-Complex

Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.

●ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder

Makanan lazat yang kaya dengan kalsium and protein.Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.

Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.


Siapa yang boleh makan Set Kesihatan Harian Shaklee?

●Sesuai untuk semua lelaki dan wanita yangmementingkan kesihatan menyeluruh
(termasuk ibu mengandung, ibu menyusu, warga tua, dan pelajar)

●Sesuai untuk individu yang cepat letih, lesu dan tidak bermaya

●Sesuai untuk individu yang kerap demam dan mudah dijangkiti penyakit

●Sesuai untuk individu yang stress dan mudah mengantuk

●Sesuai untuk pelajar bagi meningkatkan fokus dan mengelakkan mengantuk serta mudah letih

●Sangat sesuai untuk individu yang sangat sibuk dan mengamalkan pemakanan yang tidak seimbang

Sila dapatkan konsultasi sebelom membeli untuk cadangan yang lebih bersesuaian dengan kesihatan anda. Belian juga boleh satu persatu botol (loose item)
Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. 

Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.^_* 

~SHAKLEE MEMIKAT HATI~
Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh hubungi seperti yang tertera dibawah :


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.

3 Jun 2017

MINYAK RATU PENYELESAIAN KEPADA RAMBUT GUGUR DAN KELEMUMUR

Hai. Assalammualaikum. Selamat Sejahtera. Rasanya ramai yang ada masalah rambut gugur dan kelemumur kan. Jangan risau, kami ada MINYAK RATU yang boleh membantu masalah anda.



Seperti yang tertera diatas,  Minyak Ratu membantu melebatkan rambut dan mempercepatkan pertumbuhan rambut. Ibu-ibu lepas bersalin pasti akan ada masalah keguguran rambut kan. Habis gugur merata rumah. Rambut pon semakin nipis dan mula nampak sisi yang mula botak.

Jangan biarkan sampai rambut anda habis gugur semua , cuba la Minyak Ratu ni. Masalah kelemumur ? Insyaa Allah akan berkurangan. Wani dah cuba dan yakin dengan keberkesanannya. Sebab tu wani berani untuk jadi AGENT MINYAK RATU.

MINYAK RATU 85ML

HARGA JUALAN : RM85
HARGA PROMOSI :
RM50 SEMENANJUNG
RM60 SABAH SARAWAK

FREE POSTAGE!!!

Minyak Ratu juga sesuai untuk bayi dan kanak-kanak yang mempunyai masalah rambut lambat panjang.

Rambut bercabang , rambut berbuah , rambut nipis semua ni boleh dibantu dengan Minyak Ratu. Sebotol dengan pelbagai kebaikan. Minyak ini juga halal dan boleh dibawa ketika solat kerana minyak ratu berasaskan dari sumber semulajadi iaitu dari buah keras.

Kami ingin kongsikan antara testimoni yang dikongsikan oleh customer kami :

TESTIMONI 1 : Ada orang muda yang tumbuh uban kan? Kini rambut bebas dari uban , semakin lebat dan kurang gugur.


TESTIMONI 2 : Membantu pertumbuhan anak rambut ditempat yang hampir botak.



TESTIMONI 3 : Membantu masalah rambut gugur dan menyihatkan rambut.




TESTIMONI 4 : Membantu pertumbuhan anak rambut.



TESTIMONI 5 :
Testimoni bergambar pengguna Minyak Ratu. Rambut lebat , hitam dan bersinar. 




TESTIMONI 6: Rambut kurang gugur dalam masa seminggu. Makin lebat dan hitam. Bau wangi.



TESTIMONI 7 : Kulit kepala tiada lagi rasa gatal. Rambut berbau wangi dan mudah diurus.



Apa tunggu lagi. Jom dapatkan sebotol ^_^

WHATSAPP SAHAJA
WANI : 019-2833710

Pembelian online sahaja. Tiada COD / BYHAND sebab tak simpan stock dekat tangan. Semua fresh pos dari HQ Minyak Ratu. Terima Kasih.

SABUN PENCUCI PINGGAN YANG LEMBUT PADA TANGAN DAN TANGKAS BERSIHKAN KOTORAN

Hai. Assalammualaikum. Selamat Sejahtera. Hand Dish Wash adalah produk kegunaan seisi rumah wani. Kini tak perlu lagi asingkan sabun untuk basuh tangan dan sabun untuk basuh pinggan. 

Hanya sebotol untuk kesemuanya. Mudah dan selamat untuk mereka yang mempunyai masalah kulit kering dan alah pada sabun berkimia.


Jika kami menyatakan bahawa Pencuci Pinggan kami yang berbau harum ini tidak merengsakan tangan dan mesra alam sekitar, mungkin anda beranggapan bahawa ia tidak dapat menanggalkan kotoran dan minyak dengan berkesan. 

Hakikatnya, anda memerlukan beberapa titisan kecil sahaja untuk menanggalkan timbunan minyak yang melekat pada pinggan mangkuk anda. Benar, beberapa titis sahaja. Masih tidak percaya?

●Lembut pada tangan

●Rumusan berasaskan tumbuh-tumbuhan daripada sumber semula jadi yang mapan

●Buih sabun yang tahan lebih lama

●Menjadikan pinggan bersih berkilau

●Hanya beberapa titisan untuk mencuci timbunan pinggan mangkuk di dalam sinki

Tahukah Anda?

Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti diethanolamine (DEA) dan sodium dodecylbenzensulfonate.Kedua-dua bahan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata.

Get Clean Dish Wash Concentrate tidak mengandungi bahan-bahan ini mahupun bahan berbahaya yang lain.

Keunikan Shaklee

1.Selamat

●Tidak toksik Hipoalergenik
●Tanpa klorin
●Lembut pada tangan anda
●pH seimbang
●Tiada bahan kimia berbahaya

2.Berkesan

●Amat berkesan menanggalkan minyak
●Rumusan pekat: hanya sedikit diperlukan untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak
●Buih sabun yang tahan lebih lama

3.Mesra Alam

●Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
●Mudah biorosot
●Tanpa fosfat
●Tanpa bahan pewarna
●Bungkusan yang boleh dikitar semula
Selamat untuk sistem septik dan pembetungan.

Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. 

Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.^_* 


~SHAKLEE MEMIKAT HATI~
Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh hubungi seperti yang tertera dibawah :


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.

BERMASKER DENGAN ESP SHAKLEE

Assalammualaikum. Selamat Sejahtera. Berita gembira untuk pengguna ESP SHAKLEE selain untuk diminum, ESP juga boleh dibuat masker.



Ada dua cara yang kami cadangkan :

Pertama

-Satu sudu kecik plain yogurt 
-Satu sudu kecik ESP
-Kacau-kacau dan tepek kat muka
-Biar dalam setengah jam dan bilas dengan air yang bersih.

Kedua

-Satu sudu Putih telur / madu / kunyit
-Satu sudu kecik ESP
-Kacau-kacau dan tepek kat muka
-Biar dalam setengah jam dan bilas dengan air yang bersih.

Wani selalu buat cara kedua dengan menggunakan yogurt sebab kulit muka wani kering. Jadi dia bantu melembapkan kulit muka.Kalau kulit muka berminyak elok guna cara yang pertama. (Try and error ye. Ikut kesesuaian kulit anda)

Sebelum tu wani akan bilas muka dengan air suam dulu sebelum tepek masker sebab nak bagi liang roma kita terbuka. Kemudian baru la tepek. Baru la masuk sampai kedalam.

Lepas setengah jam atau dah kering sepenuhnya, bilas dengan air sejuk. Air paip pun da sejuk kan.Bagi close balik liang roma.. Hasilnyaaa.. wallahhh.. Kulit lembut. Selamat mencuba..




Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. 


Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.

~SHAKLEE MEMIKAT HATI~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani



Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan



2 Jun 2017

WANI PENGEDAR SAH SHAKLEE PUCHONG

Assalammualaikum. Wani adalah pengedar sah shaklee puchong sejak 2013.



Cash On Delivery :
MCD / SHELL PUCHONG PERMAI
CALTEX PUCHONG PERMAI
PETRONAS SEBELAH OTK


Mana yang jauh wani boleh pos keseluruh Malaysia. Jika anda berdekatan area dibawah ini, anda dialu-alukan datang ke Branch atau HQ Shaklee kami.

Senarai Lokasi Cawangan/Branch Shaklee di Malaysia

HQ @ HOME OFFICE

Level 2, Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Sunway South Quay, Bandar Sunway,47500 Subang Jaya, 
Selangor Darul Ehsan.

Tel: 603-5622 3188
Fax: 603-5622 3199

Monday to Friday:
10:00 am - 07:00 pm

Saturday:
10:00 am - 07:00 pm

Branch Shaklee di Seluruh Malaysia

Shaklee Kuala Lumpur

No. 32, Jln Rampai Maju 3,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.
Telefon : 603-4142 1067
Fax: 603-4142 1027

Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Sabtu (Pertama & Ketiga)
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Shaklee Pulau Pinang

No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6,
Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya,
Pulau Pinang.
Tel: 604-383 8261
Fax: 604-383 8560

Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Sabtu (Pertama & Ketiga)
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Shaklee Ipoh

 32, Medan Istana 1,

Bandar Ipoh Raya,30000 Ipoh Perak

Telefon: 605-241 8260
Fax: 605-241 8263

Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Sabtu (Pertama & Ketiga)
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Shaklee Johor Bahru

14, Jalan Molek 1/10,

Taman Molek, 81100 Johor Bahru.

Telefon: 607-352 5188
Fax: 607-352 4188

Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Sabtu (Pertama & Ketiga)
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Shaklee Kota Bharu

19, Section 25, Bandar Kota Bharu,Jalan Sultan Yahya Petra,15200 Kota Bharu.

Telefon: 609-747 8688
Fax: 609-747 7711

Ahad hingga Khamis
10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Sabtu (Pertama & Ketiga)
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Shaklee Kota Kinabalu

Lot 4.1, Neutron Point,Lorong Poin Neutron,Jalan Lintas Khidmat,

88300 Kota Kinabalu.

Telefon : 6088-393 848
Fax: 6088-393 851

Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Sabtu (Pertama & Ketiga)
10:00 a.m. to 7:00 p.m

KHAS UNTUK MEREKA YANG BOLEH WALK IN KE BRANCH SHAKLEE. 

Apa yang perlu anda buat ialah anda hanya perlu pergi ke kaunter dan isikan borang pendaftaran ahli.

Kemudian yang paling penting jangan lupa untuk memasukkan nombor ID Shaklee saya iaitu 929525 NOORMALAWANI sebagai penaja dan ANDA AKAN TERUS LAYAK UNTUK MENDAPATKAN HARGA AHLI.

Pendafaran melalui dua cara seperti saya nyatakan diatas. RM69 atau pembelian 200uv= rm680 untukkeahlian Shaklee seumur hidup.

Selepas siap isi borang hantar ke kaunter buat pembayaran dan terus dapat produk Shaklee pujaan hati anda untuk di bawa pulang ke rumah. Mudahkan? Lepas itu jangan lupa call/ whatsapp wani ye ^_^

Noormalawani
019-2833710
Pengedar Sah Shaklee Sejak 2013



KHAS UNTUK MEREKA YANG BOLEH WALK IN
Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli.

Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. boleh pos ke seluruh Malaysia.


~SHAKLEE MEMIKAT HATI?~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

PROTEIN BERASASKAN TUMBUHAN MEMBANTU MEMBERIKAN TENAGA BERTERUSAN

Assalammualaikum. Selamat Sejahtera. Anda pernah mengambil minuman protein? Wani nak perkenalkan protein dari sumber tumbuhan yang sangat berkualiti tinggi. 


Protein adalah seperti blok yang membina tubuh anda, seperti batu bata yang membina rumah anda. Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungsi tubuh untuk pertumbuhan and perkembangan.

Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder adalah makanan lazat yang kaya dengan kalsium dan protein.

Kuasa Protein untuk Tenaga Lebih Lama
Kebanyakan orang tidak dapat mengekalkan tenaga atau stamina mereka sepanjang menjalani kehidupan seharian. 

Tingkatkan tenaga harian anda dengan minuman protein kami yang mempertingkatkan TENAGA-stamina anda. Protein soya berasaskan tumbuhan untuk tenaga yang lebih lama.

Tahukah Anda?
Dr. Forrest C. Shaklee mencipta formula protein soya isolat pertama pada tahun 1961.

KeISTIMEWAAN Shaklee

1.Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).

2.Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan.Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol.

3.Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.

4.Membekalkan 9 asid amino.

5.Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.

Nutritional Facts

Saiz Hidangan: 28 g (3 sudu besar)
Hidangan Setiap Bekas: 30




Indeks Glisemik (GI) menunjukkan kesan makanan ke atas gula darah. Karbohidrat yang terurai dengan cepat menyebabkan paras gula darah anda naik mendadak dan kemudiannya menurun dengan pantas, menjadikan anda letih, mudah rasa terganggu dan lapar. 

Makanan Protein Soya Segera juga mempunyai tindak balas “turun-naik” manakala untuk Makanan protein soya segera dengan indeks glisemik rendah, paras gula darah kekal stabil,membantu mengekalkan tenaga, mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan bermanfaat untuk mengurangkan berat dan mengekalkan kesihatan jangka panjang.

Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. 

Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.^_* 

~SHAKLEE MEMIKAT HATI~
Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh hubungi seperti yang tertera dibawah :



Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.


1 Jun 2017

PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG SELANGOR

Assalamualaikum. Selamat Sejahtera. Wani adalah Pengedar Sah Shaklee Puchong. Boleh hubungi wani seperti dibawah ini :


CASH ON DELIVERY AREA :
MCD @ SHELL PUCHONG PERMAI
CALTEX PUCHONG PERMAI
PETRONAS SEBELAH OTK

Mana yang jauh wani boleh pos keseluruh Malaysia. Jika anda berdekatan area dibawah ini, anda dialu-alukan datang ke Branch atau HQ Shaklee kami.

Senarai Lokasi Cawangan/Branch Shaklee di Malaysia


HQ @ HOME OFFICE
Level 2, Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Sunway South Quay, Bandar Sunway,47500 Subang Jaya, 
Selangor Darul Ehsan.

Tel: 603-5622 3188
Fax: 603-5622 3199

Monday to Friday:
10:00 am - 07:00 pm

Saturday:
10:00 am - 07:00 pm


Branch Shaklee di Seluruh Malaysia


Shaklee Kuala Lumpur

No. 32, Jln Rampai Maju 3,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.
Telefon : 603-4142 1067
Fax: 603-4142 1027

Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Sabtu (Pertama & Ketiga)
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Shaklee Pulau Pinang

No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6,
Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya,
Pulau Pinang.
Tel: 604-383 8261
Fax: 604-383 8560

Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Sabtu (Pertama & Ketiga)
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Shaklee Ipoh

 32, Medan Istana 1,
Bandar Ipoh Raya,30000 Ipoh Perak

Telefon: 605-241 8260
Fax: 605-241 8263

Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Sabtu (Pertama & Ketiga)
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Shaklee Johor Bahru

14, Jalan Molek 1/10,
Taman Molek, 81100 Johor Bahru.

Telefon: 607-352 5188
Fax: 607-352 4188

Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Sabtu (Pertama & Ketiga)
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Shaklee Kota Bharu

19, Section 25, Bandar Kota Bharu,Jalan Sultan Yahya Petra,15200 Kota Bharu.

Telefon: 609-747 8688
Fax: 609-747 7711

Ahad hingga Khamis
10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Sabtu (Pertama & Ketiga)
10:00 a.m. to 7:00 p.m

Shaklee Kota Kinabalu

Lot 4.1, Neutron Point,Lorong Poin Neutron,Jalan Lintas Khidmat,
88300 Kota Kinabalu.

Telefon : 6088-393 848
Fax: 6088-393 851

Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.

Sabtu (Pertama & Ketiga)
10:00 a.m. to 7:00 p.m


KHAS UNTUK MEREKA YANG BOLEH WALK IN KE BRANCH SHAKLEE.

Apa yang perlu anda buat ialah anda hanya perlu pergi ke kaunter dan isikan borang pendaftaran ahli.

Kemudian yang paling penting jangan lupa untuk memasukkan nombor ID Shaklee saya iaitu 929525 NOORMALAWANI sebagai penaja dan ANDA AKAN TERUS LAYAK UNTUK MENDAPATKAN HARGA AHLI.

Pendafaran melalui dua cara seperti saya nyatakan diatas. RM69 atau pembelian 200uv= rm680 untukkeahlian Shaklee seumur hidup.

Selepas siap isi borang hantar ke kaunter buat pembayaran dan terus dapat produk Shaklee pujaan hati anda untuk di bawa pulang ke rumah. Mudahkan? Lepas itu jangan lupa call/ whatsapp wani ye ^_^

Noormalawani
019-2833710
Pengedar Sah Shaklee Sejak 2013

31 May 2017

PENGEDAR SHAKLEE BATU CAVES : TESTIMONI SET PENYUSUAN SHAKLEE

Hai. Assalammualaikum. Selamat Sejahtera. Seronok bila dapat testimoni yang baik dari pengguna produk Shaklee. Seolah satu kepuasan bagi kami sebagai pengedar. Itulah matlamat kami. Ingin berkongsi kebaikan pada semua.

Sebelom wani berkongsi testimoni, wani nak selitkan sedikit info tentang SET PENYUSUAN SHAKLEE yang sangat mendapat sambutan menggalakkan. Wani juga salah seorang pengguna set penyusuan ni.




 VITALEA 
●Kesemua vitamin dan mineral yang diperlukan badan bagi kegunaan ibu dan susu yang berkhasiat
●Penambah tenaga segera
●Pelengkap Nutrisi


B COMPLEX 

●Mengelakkan dari Stress dan tekanan untuk penghasilan susu.
●Menstabilkan hormon

●Mengandungi Asid Folik untuk pembetukan sel dan tisu yang baru
●Memberi stamina dan tenaga untuk ibu menjaga bayi dan mengelakkan meroyan.


VITAMIN C 

●Sangat penting untuk penyembuhan luka dalaman.
●Membantu penyerapan vitamin lain dengan lebih baik lagi.

●Meningkatkan imuniti ibu supaya tidak mendapat jangkitan atau selesema dan demam yang boleh mengganggu penyusuan ibu.



 ALFALFA 

●Raja segala tumbuhan
●Kaya dengan serat, protein, asid amino, klorofil, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim
●Mempercepatkan penghasilan susu ibu. (Milkbooster)
 ●Bertindak seperti Kacip Fatimah


OSTEMATRIX - KALSIUM 

●Kalsium menghilangkan sakit-sakit sendi selepas bersalin. 
●Diperlukan oleh ibu untuk mengantikan kalsium yang makin berkurang dalam badan kerana kalsium dari tulang dan gigi ibu telah bekalkan untuk bayi melalui susu ibu
●Sesuai untuk ibu yang tidak minum susu. Makanya ostematrix sebagai pengganti susu dan sumber kalsium yang lain


ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

●Soya NON GMO

●Merupakan komponen utama dalam susu ibu (protein)
●Membantu penyembuhan luka menyeluruh
●ESP menjadikan kulit ibu, cantik, cerah dan berseri dan lebih anjal
Ibu-ibu yang pernah mengambil set breastfeeding ini mendapati badan mereka tambah bertenaga, susu badan kelihatan lebih pekat malah ada yang mendapati susu badan mereka bertambah banyak. 

Namun, 3 PERKARA PENTING ini perlu diamalkan:
Minum 3Liter air sehari
Pam susu 3 jam sekali
Doa, tawakal

Ini lah testimoni dari ZALIKA

Alhamdulillah. Siapa yang tak seronok kan bila stock susu mencukupi untuk anak. Bekerja bukan alasan. Kak zalika bermula dengan menggunakan SET KEHAMILAN , SET BERPANTANG dan diteruskan dengan SET PENYUSUAN EXCLUSIVE. 

Kak zalika dulu sebagai pengguna kini menjadi PENGEDAR setelah berpuas hati dengan produk Shaklee ni. Sama seperti. Orang kata tak kenal maka tak cinta. Bila dah rasa kebaikannya baru la yakin nak berkongsi pada orang lain.




  • Anda ingin COD/ BYHAND area Batu Caves , UPM Serdang , Taman Medan, Petaling jaya atau area sekitarnya boleh la hubungi ZALIKA 013-2486942. Beliau memberi servis dan konsultasi untuk pelanggan yang ingin membeli. Dapatkan tips-tips exclusive dari ZALIKA juga ye. ^_^

  • Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. 


    Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.^_* 

    ~SHAKLEE MEMIKAT HATI~
    Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh hubungi seperti yang tertera dibawah :


    Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.

    30 May 2017

    CARA PILIH VITAMIN E SEMULAJADI

    Assalammualaikum. Selamat Sejahtera. Ramai di luar sana yang makan vitamin E kan. Tapi anda tahu ke macam mana nak tahu vitamin E tu semulajadi atau sintetik.

    Jika kita tak ikut guideline dalam memilih Vitamin E , tidak mustahil ia boleh membawa mudarat kepada badan. Bukan saya kata kene beli jenama Shaklee. Anda bebas nak beli jenama apa-apa as long pastikan ikut garis panduan dibwh (Ia hasil tulisan Dr Bruce miller). Tidak memihak mana-mana jenama.


    Basically antara garis panduan utk memilih Vitamin E adalah:

    1. Pilih Vitamin E yg bersumber semulajadi. Lihat pada label, ada huruf d kecil (d-alfa tocoferol) menunjukkan ia sumber semulajadi. Satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia.

    2. Cari perkataan mixed tocopherol dlm label

    3.Pilih Vit E yg berserta selenium

    Sumber semulajadi adalah lebih baik kerana ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan
    ____________________________________________


    Lepas baca sharing dari Dr. Bruce Miller, terus belek botol vitamin E yang ada kat rumah. Nampaknya tak salah pilihan saya ^_^ 


    Saya pilih jenama Shaklee sebab ia memenuhi garis panduan di atas:

    Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli

    Vitamin E Shaklee terdiri daripada d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate

    Vitamin E Shaklee lengkap dengan Selenium [as selenium yeast]


    VITAMIN E SHAKLEE

    Peranan Vita-E Untuk kesihatan seksual lelaki:

    ●Lebih tenaga (seksual)
    ●Ereksi yang lebih lama
    ●Lebih mudah terangsang
    ●Libido yang lebih kuat
    ●Orgasma yang lebih kerap dan bersemangat


    Peranan Vita-E Untuk kesihatan seksual wanita:

    ●Lebih tenaga (seksual)
    ●Lebih mudah terangsang
    ●Libido yang lebih kuat
    ●Untuk menstabilkan hormon seks/ kewanitaan, terutama bagi ibu menyusu yang mempunyai kandungan hormon prolaktin (hormon menyusu) yang tinggi.


    Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:

    ●Membantu menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
    ● Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
    ● Membantu menjaga kelembapan kulit
    ● Membantu menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel
    ●Membantu mengurangkan parut jerawat
    ●Membantu memelihara kesihatan kulit, melambatkan proses penuaan


    Lain-lain Peranan Vitamin E:

    ●Antioksidan yang sangat penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular

    ●Bersifat anti-imflammatory

    ●Bersifat diuretic, mengurangkan tekanan darah tinggi

    ●Membantu mengurangkan risiko penyakit katarak

    ●Membantu kesuburan lelaki dan wanita

    ● Membantu mengurangkan risiko penyakit Alzheimer

    ● Membantu mengurangkan risiko keguguran bagi ibu2 yang mengandung

    ●Membantu menyokong fungsi penghantaran oksigen ke seluruh badan bagi meningkatkan stamina

    ●Bekerjasama dengan Vitamin A untuk melindungi paru2 daripada pencemaran udara

    ●Membantu mengurangkan risiko masalah jantung dan strok

    ●Mengelakkan / mengurangkan masalah darah beku

    ●Makanan yang kaya dengan vitamin E adalah seperti kacang soya, minyak sayuran, kekacang (walnut, peacan, peanut), telur, bayam dan sayuran hijau


    Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli.

    Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.^_*

    ~SHAKLEE MEMIKAT HATI~

    Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh hubungi seperti yang tertera dibawah :



    Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.

    29 May 2017

    CYST / FIBROID/ ENDO / PCOS : MAKANAN TAMBAHAN YANG SESUAI UNTUK MEREKA

    Assalammualaikum. Salam Sejahtera. Topik ini agak serius. Kita biasa dengar CYST dan FIBROID kan. Mungkin ramai dikalangan kita yang keliru tentang perbezaan antara cyst dan firoid.

    Ada juga sering beranggapan bahawa cyst dan fibroid adalah benda sama. Mereka bertanggapan bahawa cyst & fibroid boleh di atasi hanya melalui pembedahan.


    Nanti dulu! Sebelum kita putuskan sama ada semua tanggapan ini benar atau salah, jom kita selidik beberapa info penting mengenai cyst dan fibroid terlebih dahulu. 

    CYST 



    Cyst sebenarnya adalah poket/bola/kelompong nipis yang mengandungi air/bendalir dan apabila ia berada di dalam ovary, ia dikenali sebagai ovarian cyst.

    FIBROID


    Apa Itu Fibroid?

    Fibroid ialah sejenis ketumbuhan yang berlaku pada dinding rahim, khususnya pada lapisan otot. Sejenis ketumbuhan daging yang berasal dari otot rahim (myometrium) dan ia merupakan tumbuhan yang SERING MELANDA WANITA. Fibroid biasanya berlaku di dalam UTERUS (Rahim/tempat peranakan).

    Tanda-tanda Fibroid dan Cyst Dalam Rahim

    1.Gangguan haid
    2.Keputihan
    3.Masalah ketidaksuburan
    4.Kemandulan dikalangan wanita
    5.Hubungan suami isteri dingin
    6.Sakit ketika bersama
    7.Kerap letih dan lesu
    8.Kerap keguguran
    9.Perut kembang
    10.Rasa gatal dan bau yang kurang enak pada vagina
    11.Kentut vagina
    12.Kesejukan kaki dan tangan

    Di samping ketumbuhan fibroid, mereka juga menghidap penyakit endometriosis. Iaitu sejenis penyakit di mana darah kotor melimpah ke belakang rahim menyebabkan pelbagai masalah pada saluran peranakan, kilang telur dan persekitaran rahim.

    Seringkali kita lihat di kalangan wanita yang menjangkau ke umur 30-an atau 40-an, walaupun mereka telah melahirkan mungkin empat atau lima orang anak, mereka didapati sukar untuk melahirkan lagi.

    Dan beberapa tahun kemudian mereka mengalami berbagai-bagai masalah serta gangguan haid dan apabila diperiksa didapati mereka mengalami ketumbuhan fibroid / cyst / Endo

    Jadi buat la pemeriksaan berkala dengan doktor dan dapatkan khidmat nasihat mereka tentang cyst /fibroid/ endo yang dialami.

    Untuk memastikan tahap pembesarannya terkawal dan tidak memudaratkan atau merbahaya pada kesihatan.

    Pada masa yang sama, pengambilan makanan tinggi antioksida juga  membantu melindungi badan kita dari sebarang pertumbuhan abnormal dalam tubuh dan rahim kita.

    Sebab itu kami mengesyorkan makanan yang seimbang seperti buah buahan dan sayu sayuran dan elakkan makanan segera yang boleh memburukkan keadaan. 

    Selain dari itu, cara yang terbaik untuk mencegah atau makanan tambahan yang sesuai untuk CYST / FIBROID / ENDO atau apa-apa ketumbuhan adalah Vitamin yang tinggi ANTIOKSIDA iaitu GLA ,  ACE ( Vitamin A , Vitamin C, Vitamin E) serta VIVIX.



    Dengan pengambilan anti-oksidan, ia dapat menyekat aktiviti radikal bebas ini dalam tubuh kita.

    Pengambilan Vitamin A (Carotomax), Vitamin C, dan Vitamin E yang merupakan anti-oksidan yang berkesan, badan kita dapat menentang radikal bebas ini dari terus menyerang sel badan kita, dengan izin Allah.

    Selain itu, Vivix yang memang terkenal dengan keajaibannya juga adalah bersifat anti-oksidan yang sangat tinggi. Vivix juga berupaya untuk memperbaharui sel dan memperbaiki sel badan kita yang telah rosak.

    GLA Complex juga memainkan peranan yang sangat penting dalam membantu mengecutkan cyst dan fibroid ini. GLA (gamma linolenic acid) adalah sejenis asid lemak Omega-6 yang diperlukan untuk membentuk prostaglandin iaitu sejenis bahan berupa hormon yangmengawal keradangan dan mengawal atur proses badan yang normal

    Jadi dengan menambahkan kuantiti prostaglandin dalam badan, ia dapat membantu kecutkan cyst dan mengawal imbangan hormon untuk mengelakkan pembentukan cyst baru.

    TESTIMONI 1:



    Perkongsian dari group besar kami. Tumor 13cm dan cyst 3.2cm. Alhamdulillah pengambilan Vivix dan GLA membantu mengecutkan. 


    Testimoni 2:



    Ini testimoni dari customer wani sendiri. Ketumbuhan bersaiz 3.5cm. Alhamdulillah dengan izinNya, Gla sebagai asbab sahaja membanti mengecutkan ketumbuhan tu sepenuhnya. 

    KESAN ADALAH BERBEZA ATAS SETIAP ORANG. 

    Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. 

    Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.^_* 

    ~SHAKLEE MEMIKAT HATI~
    Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh hubungi seperti yang tertera dibawah

    Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.

    TESTIMONI SET KECANTIKAN SHAKLEE

    Assalammualaikum. Selamat sejahtera. Anda masih tercari-cari lagi produk yang selamat dan berkesan?

    Entry kali ni wani nak kongsikan vitamin yang ada dalam SET KECANTIKAN SHAKLEE. Wani juga nak bagi testimoni wani sendiri dan adik ipar wani. 44kali berfikir nak tepek gambo sendiri. Ai is malu miow miow. haha.

    Vitamin shaklee ni dia ada pelbagai kegunaan dan manfaat yang baik pada tubuh kita sendiri.Contoh Wani minum ESP sebab susu meriah sangat. Tapi manfaat yang lebih best kulit semakin cerah sekata.

    Wani makan zinc untuk pulihkan luka-luka selepas bersalin, hasil tambahan parut-parut jerawat juga semakin pulih. Nampak tak manfaat vitamin shaklee ni. Superb tauu.



    Okey. Wani nak perkenalkan diri. Ini lah wani. Gambar dari kiri tu ala-ala coklat jawa adalah sebelom pengambilan vitamin shaklee. Time tu wani baru anak sorang dan mengandung lagi selepas beberapa bulan kemudian.

    Gambar tengah pula selepas bersalin anak no 2 dan mengamalkan vitamin shaklee ketika hamil, berpantang dan menyusu.

    SET KETIKA HAMIL ( Vitalea, B complex, Vita C, Oste, Esp, Omega)
    SET BERPANTANG ( Vitalea , Bcomplex, Vita C, Oste, Esp, Zinc )
    SET MENYUSU (Vitalea , B complex, Vita C, Oste, Esp, Alfalfa)

    Gambar kanan sekali adalah gambar mengandung kembar baru 3-4minggu. Tak tau pon mengandung time tu. Hihi. Perasan tak kusam dan bekas-bekas jerawat berkurangan. Kena mak yang perasan lebih. Haha. ESP dan Vitamin C adalah yang paling konsisten mak makan. 

    Kat bawah ni pula testimoni dari adik ipar wani. Dia jenis tak bermekap. Kulit tak de masalah jerawat tapi ada masalah kulit kusam. 



    Dia ibu beranak 3 tau. Dulu kulit kusam sekarang makin berseri-seri gitu. Dia amalkan SET KECANTIKAN dan SET SLIMMING. Dia juga bgtau wani, dia rajin buat scrub vitamin c. Ala guna Vitamin C shaklee je. Untung sangat. Boleh makan boleh buat scrub muka. hehe. Jom kenali SET KECANTIKAN SHAKLEE ni.


    Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
    • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
    • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
    • Menjaga kelembapan kulit
    • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel


    Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:
    • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
    • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
    • Mencerahkan kulit


    Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
    • Sebagai pelembap
    • Mencegah pigmentasi
    • Melambatkan tanda penuaan
    • Mengubati jerawat


    Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:
    • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
    • Mencegah penuaan
    • Menjadikan kulit lebih kenyal
    • Mencerahkan kulit
    • Menjaga kulit dari sinaran UV
    • Mengurangkan parut jerawat
    • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
    • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
    • Menjadikan wajah lebih berseri


    Selain itu ada beberapa lagi tambahan mengikut keperluan kulit masing-masing. Wani akan syorkan yang terbaik dan bersesuaian dengan anda ^_^.



    Jom layan testimoni rakan-rakan yang lain :





    Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. Hubungi wani untuk keterangan lanjut.

    Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.

    ~SHAKLEE MEMIKAT HATI?~

    Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

    Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.

    28 May 2017

    KANDUNGAN DAN KEBAIKAN VIVIX SHAKLEE

    Assalammualaikum dan selamat sejahtera. Kali ini wani nak kongsi kandungan dan kebaikan vivix shaklee. Vivix Shaklee adalah makanan tambahan yang membantu meningkatkan kesihatan kita. Kenapa Vivix Shaklee menjadi pilihan?

    Banyak kajian dan penyelidikan mendapati bahan-bahan dari alam semulajadi mempunyai unsur-unsur yang diperlukan untuk kesihatan manusia. 

    Di bawah ini terdapat beberapa sumber alam semulajadi yang bermanfaat bagi kecergasan yang berpanjangan, sekaligus dapat memanjangkan usia serta memberi kesihatan yang lebih baik.

    Anggur Muscadine

    Anggur Muscadine sebagai telah menimbulkan kekecohan di kalangan orang ramai dalam pencarian kaedah semulajadi untuk kelihatan lebih muda dan sihat. 


    Ahli-ahli sains telah menemui Anggur Muscadine yang penuh dengan khasiat berbanding tumbuhan lain yang sering diperkatakan  orang. Anggur Muscadine termasuk bijinya merupakan satu daripada sumber terbaik yang bersifat antioksidan dan ciri-ciri anti-radang.

    Kualiti unik Anggur Muscadine adalah keupayaannya untuk menyembuhkan dirinya sendiri daripada penyakit, bakteria dan kulat. 

    Sifat-sifat perlindungan semulajadi ini turut memberi kebaikan kepada sesiapa yang memakan Anggur Muscadine lebih-lebih lagi pada bahagian bijinya, di mana sebatia fenolik tertumpu di bahagian tersebut. 

    Jika dibandingkan dengan anggur lain, Anggur Muscadine mempunyai 40x ganda lebih polifenol, yang boleh didapati dalam wain merah, yang terbukti mampu memberi manfaat kepada kesihatan kardiovaskular, paras gula dalam darah dan proses penuaan, di antara isu-isu kesihatan yang lain.


    Perbezaan Anggur Muscadine dengan anggur biasa. Selain saiz, manfaat juga berbeza.

    Elderberi Eropah

    Elderberi digunakan berabad lamanya bagi merawat pelbagai penyakit termasuk artritis, asma, sembelit dan selsema.

    Elderberi mengandungi kalium dan kaya dengan vitamin C, serta terbukti mampu mengukuhkan sistem imun dalam beberapa kajian terbaru.

    Elderberi juga merupakan sumber anthocyanins yang hebat yang mengandungi 3x ganda karotenoid. Ia merupakan antioksidan yang kuat dan dapat melindungi sel dari kerosakanyang disebabkan oleh bahan toksin alam sekitar, diet yang tidak seimbang dan tekanan.

    Ia juga dapat mengurangkan kesan akibat kolesterol jahat dan menyekat platelet darah daripada melekat pada dinding saluran darah, seterusnya mengurangkan risiko aterosklerosis.

    Selain itu, Elderberi mampu meningkatkan daya penglihatan malam kerana ia mengeluarkan rodopsin atau visual ungu dalam mata. Ia membantu dalam tekanan menurut kajian saintifik baru-baru ini.

    Polyganum Cuspidom

    Polygonum Cuspidom turut dikenali sebagai Jepun Knotweed. Ia merupakan sumber resveratrol semulajadi yang sama terdapat dalam ekstrak kulit dan biji anggur merah.

    Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak khasiat kesihatan yang selalu terdapat dalam supplemen anti-penuaan seperti dalam ubat-ubatan Cina.

    Ahli-ahli sains telah menjalankan pelbagai ujian terhadap resveratrol. Ujian tersebut mendapati resveratrol mampu melambatkan proses penuaan, menurunkan tahap kolesterol dan tekanan darah, meningkatkan prestasi olahraga dan menyingkirkan sebatian yang tidak diperlukan oleh tubuh. Ia merupakan satu lagi penemuan yang menarik.

    Lobak Ungu

    Lobak ungu merupakan sumber vitamin A terbaik dan mengandungi fitokimia termasukkarotenoid, fenolik, polyacatylenes, isokumarin dan sesquiterpens.

    Fitokimia adalah tumbuhan yang mempunyai anti-oksidan, anti-bakteria, anti-radang penyakit serta lain-lain pencegahan penyakit dan mempunyai ciri-ciri mempertingkatkan kesihatan.

    Lobak ungu juga mengandungi anthocyanins yang mempunyai kegiatan antipengoksida yang luar biasa. Beberapa kajian menunjukkan yang anthocyanins mempunyai aktiviti biologi yang luas termasuk antipengoksida, anti-radang, agen anti-mikrob dan anti-karsinogen.

    Tambahan lagi ia juga turut menunjukkan kepelbagaian kesan pada urat darah, platelet dan lipoproreins yang berupaya mengurangkan risiko penyakit jantung.

    Gabungan 4 ramuan hebat ini, maka terhasil Vivix Shaklee. 


    Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. 

    Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.^_* 

    ~SHAKLEE MEMIKAT HATI~
    Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh hubungi seperti yang tertera dibawah :


    Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan

    ~DISCLAIMER~

    Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


    Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.