7 May 2015

VITAMIN UNTUK KOLESTROL / BIJI KOLESTROL / MILIA SEED

==============================================================
PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG WHATSAPP/TELEGRAM WANI 019-2833710
==============================================================

Hai. Salam sejahtera. Entry kali ni wani nak share vitamin yang sangat bagus untuk kolestrol.  Zaman sekarang kurus bukan bermakna anda bebas kolestrol. Faktor pemakanan kita menjadi punca utama kita tinggi dengan kolestrol.

Apa itu Kolestrol? 
Kolesterol adalah sejenis komponen sterol yang penting dalam metabolisma serta penghasilan hormon. Kiranya kalau tkde pun tak boleh lah. Kolesterol bergerak sekali bersama aliran darah sebagai liporotein. Lipoprotein ni terdiri dari lemak (lipid) yang diselaputi protein.

Kita biasa dengan tentang kolesterol yang termendap di salur darah dan mengakibatkan strok. Namun sebenarnya ketidakseimbangan kolesterol antara HDL dan LDL memberi lebih banyak kesan kepada kesihatan kita.Ada berapa jenis Kolestrol?

Kat dalam badan kite ni, ade 2 jenis lipoprotein membawa kolesterol.
-LDL (low density lipoprotein)
-HDL (high density lipoprotein).

LDL ni glamour jugak kerana dipanggil ‘kolesterol jahat’. Kenapa jahat? Sebab jika paras LDL tinggi, ia membawa kepada masalah pengumpulan kolesterol dalam arteri.

HDL pula dikenali sebagai ‘kelosterol’ baik. Sebab ape baik? Sebab ia membawa kolesterol dalam darah kepada hati, di mana hati akan menyingkirkan kolesterol dari arteri.

Jadi sebab tu la tadi dikatakan kolestrol ni penting juga. Bukan semuanya kita kene buang ye.
Sel yang sihat sangat bergantung kepada HDL kerana HDL diperlukan oleh sel untuk bernafas, makan, berkumuh dan pelbagai fungsi metabolisma. Manakala LDL boleh merosakkan fungsi tersebut.

Apakah tahap normal Kolestrol?

Tahap kolesterol (total) yang normal lebih kurang 120-200 mg/dl, dengan HDL melebihi 40 mg/dl dan LDL kurang dari 130 mg/dl.

Apa akan terjadi jika Kolestrol bukan ditahap sepatutnya?

Kolesterol terlalu rendah atau terlalu tinggi boleh mengakibatkan masalah kesihatan jadi penting untuk menjaga kolesterol pada tahap yang sepatutnya.

Antara masalah yang biasa berlaku ialah:
  
  • Strok
  • Serangan jantung
  • Penyempitan arteri
  • Darah tidak mengalir dengan baik


PHYTOCOL  dan OMEGA GUARD adalah cadangan wani untuk mereka yang ada kolestrol tinggi.
Ada satu lagi berita baik utk anda yang nak berjimat. Promosi ini sehingga OKTOBER 2015 sahaja.
DAFTAR AHLI  +  BELI VITAMIN RM25 KEATA S =  DAPAT FREE VITALEA SEBOTOL!!!!

Best sangatt. Daftar buat makan sendiri pon boleh. Tak semestinya nak berbisnes kan. Tiap-tiap bulan  Shaklee buat promosi tau..

Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.

~SHAKLEE MEMIKAT HATI~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan 


No comments:

Post a Comment

~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.