7 May 2015

PHYTOCOL MENGATASI MASALAH KOLESTROL

===========================================
PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG 019-2833710 WANI
===========================================


Lihat pada gambar pola permakanan gambar di atas. Berapakah jumlah kolestrol yang berjaya masuk ke dalam badan kita? 942 mg sedangkan saranan pengambilan kolestrol untuk mereka yang sihat ialah 300 mg sehari. Itu belum lagi kita ketahui jumlah kolestrol yang didapati daripada makanan yang lain. Cuba lihat gambar di bawah.Kalau diikutkan banyak makanan kegemaran kita yang tak boleh dijamah. Memang kita sukar nak limitkan pengambilan makanan kurang dari 300 mg selagi kita berada di Malaysia. Makanan di Malaysia memang best dan lazat! Rugi kalau kita tak rasa. Betul tak? Huhuhu


PHYTOCOL - ST
Phytocol adalah pilihan semulajadi terbaik dengan pengambilan  2000 mg fitosterol setiap hari yang  disarankan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) untuk membantu menghalang penyerapan kolestrol di dalam tubuh.

Phytocol Shaklee dirumus secara klinikal dengan bahan-bahan terpilih dan kaya dengan fitosterol iaitu  sejenis tumbuhan sterols dan stenoils yang terdapat dalam sel membran tumbuhan. Ia menyerupai kolestrol dalam badan dan apabila kolestrol ni berjumpa dia akan bersaing untuk menyerap ke dalam sistem penghadaman badan.

Sterols dan stenols ni akan menghalang kolestrol jahat (LDL kolestrol) dan akan merendahkan kolestrol jahat yang masuk ke dalam salur darah manusia yang boleh menyebabkan salur darah tersumbat. Sterol dan stenoil terdapat dalam makanan seharian kita seperti memakan 200 batang lobak merah atau 70 keping roti gandum atau 425 biji tomato  setiap hari.
Keistimewaan Phytocol Shaklee
♥ Dirumuskan khas daripada sayur-sayuran, buah-buahan, tumbuhan, dan bijirin yang kaya dengan fitosterol asli dan aktif
♥ fitosterol dari tumbuhan telah diuji secara klinikal untuk merendahkan paras LDL kolestrol
♥ mengandungi 2000 mg fitosterol yang diperlukan setiap hari
♥ kandungan fitosterol yang mencukupi seperti yang disyorkan oleh NIH
♥ tiada bahan pengawet, perasa tiruan dan pemanis tiruan

Bagaimana Fisoterol dalam Phytocol Shaklee berfungsi?
Fisoterol secara strukturnya adalah sama dengan kolestrol dan bersaing dengan kolestrol untuk penyerapan di dalam usus.
Dengan pengambilan fitosterol yang banyak, semakin berkuranglah kolestrol yang akan diserap dalam tubuh dan akan merendahkan kadar  kolestrol LDL dalam tubuh kita.


Sekarang bagaimana? Dah tahu cara nak turun kolestrol kan? Kini kita boleh menikmati makanan kegemaran tanpa perlu bimbang dengan ancaman kolestrol asalkan kita mengamalkan Phytocol Shaklee setiap hari. Sebelum kolestrol melarat dan mengundang penyakit merbahaya adalah lebih baik kita amalkan Phytocol Shaklee untuk turunkan kolestrol secara semulajadi.

Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.

~SHAKLEE MEMIKAT HATI~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan 

No comments:

Post a Comment

~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.