3 Feb 2015

SET TAMBAH DARAH : VITAMIN SHAKLEE YANG TERBAIK!!!

waniz simple shop
Selamat sejahtera buat pembaca blog wani. Vitamin tambah darah amat disyorkan untuk mereka yang mempunyai masalah kurang darah/anemia dan low HB. Masalah kurang darah/anemia adalah disebabkan keadaan kurang sel darah merah atau kekurangan haemoglobin dalam darah. Ia biasa terjadi pada remaja yang mengabaikan pemakanan seimbang, wanita mengandung, dan orang berusia.  • Secara umumnya, untuk semua orang dewasa yang pentingkan kesihatan optimum. Lebih-lebih lagi mereka yang selalu sibuk dengan urusan seharian, tiada masa untuk dapatkan makanan berkhasiat dan seimbang juga kepada penggemar makanan segera, suka makan di luar, dan yang makan ikut selera – bukan ikut gizi seimbang.
  • Mengandungi Beta Carotene yang membantu mengekalkan pertumbuhan badan, mengawal masalah penglihatan & membantu pembentukan tisu badan. Diformulasi dengan Iron yang penting untuk pembentukan sel darah merah di dalam badan.
  • Ibu hamil/berpantang/menyusu menghidapi anemia/kurang darah/pening-pening dan tekanan darah rendah. Kandungan zat besi vita-lea perlu untuk pembentukan sel darah merah buat janin/ bayi di dalam kandungan. Juga untuk kesihatan optimum semasa dalam pantang dan menyusukan bayi.
  • Ibu menyusu, terutama yang bayinya dah berumur 6 bulan ke atas. Kajian mendapati kandungan zat besi di dalam susu ibu akan berkurangan selepas 6 bulan. Oleh Sebab itulah ibu-ibu digalakkan memberi ikan bilis dalam makanan pejal pertama si manja. Dengan pengambilan Vita-Lea, Insya Allah kandungan zat besi di dalam susu ibu dapat di kekalkan pada paras yang selamat. Sebab itu kami cadangkan Vita-Lea di dalam Set Penyusuan Shaklee kami.Vita-lea menyediakan asas nutrisi penting pada sel tubuh, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu tumbesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon.
  • Mencegah penyakit tiroid atau beguk. Penyakit beguk terjadi disebabkan oleh kekurangan iodin dalam badan pesakit. Sebiji vita-lea mengandungi 75 mcg Iodine (as potassium iodide and sea kelp). Jika anda sedang menghidapi, atau diserang beguk, ambil 2 biji Vita-Lea sehari, untuk memperolehi sumber 150 mcg Iodine, ya. Insya Allah.

Masalah kurang darah boleh diatasi dengan mengamalkan pemakanan sihat yang mengandungi lebih zat besi, vitamin b-12 dan asid folik. Adalah lebih baik menjadikan pengambilan supplemen sebagai tambahan kepada usaha mengatasi masalah anemia ini. Maklumlah, kadangkala ramai yang bosan asyik kena makan sayur bayam, makan telur, makan ayam, makan daging hari-hari kan. Jadi kita boleh la mengambil makanan tambahan seperti vitamin Shaklee dalam rutin harian kita.
Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.

~SHAKLEE MEMIKAT HATI~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan

No comments:

Post a Comment

~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.