7 Jan 2015

STABILKAN HORMON ANDA

Assalammualaikum. Sihat ke semua. Lama tak jengah blog ni. hehe. Anda penah makan pil perancang? Ramai kawan-kawan yang amik ubat perancang terus stop setelah masing-masing rasa tak selesa dengan perubahan masing-masing.Kesan sampingan perancang keluarga buatkan tempoh haid semakin panjang dan hormon Tidak Stabil !!! Sila BACA ye akak-akak semua.Selepas mengamalkan pil perancang, banyak wanita yang mengadu kitaran haid mereka sudah tidak stabil. Ada yang langsung tidak datang haid, ada pula yang datangnya 2-3 kali sebulan, ada pula yang haidnya semakin panjang. Tahukah kita antara kesan sampingan pil perancang ialah ia buatkan tempoh haid kita semakin panjang dan hormon menjadi tidak stabil?


Bagaimana Menstabilkan Kembali Hormon?

Apabila pasangan mengambil keputusan untuk mengandung kembali, antara perkara yang paling penting perlu dilakukan adalah menstabilkan kembai hormon yang telah terganggu ini. Di hospital, doktor akan membekalkan pil hormon untuk meneutralkan kembali hormon ibu. Tetapi, pil ini tetap mempunyai kesan sampingan.

'SETIAP UBAT MEMPUNYA KESAN SAMPINGAN TERSENDIRI'

GLA COMPLEX  ---------> Menstabilkan Hormon
Shaklee menawarkan GLA Complex yang bermanfaat dalam mengawal selia estrogen dan testosteron (hormon lelaki dan wanita). Ia juga nenperbaiki simpton PMS seperti kesakitan, perubahan emosi, retensi air dan sakit payudara.

Ia adalah Gamma-Linolenic Acid yang diekstrak daripada borage yang mengandungi lebih daripada 2 kali ganda GLA dalam Evening Primrose Oil (EPO). Borage adalah 3 kali lebih daripada segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan daripada EPO.


Setiap kapsul mengandungi 300mg GLA yang mana ia adalah sumber terbaik omega-6. Ia digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.

Kebaikan GLA Complex Shaklee :
 1. Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid. 
 2. Meningkatkan kesuburan.
 3. Melegakan PMS (Pre Menstuatation Syndrome)
 4. Membantu dalam menangani menopause.
 5. Menguatkan kuku dan rambut.
 6. Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri.
 7. Membantu menangani ekzema.
 8. Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
 9. Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
 10.  Menguatkn immuniti badan.
 11. Mempelahankn process penuaan.
 12. Mengurangkn pembekuan darah yang menyebabkan serangan jantung.
 13. Mengawal kencing manis
 14. Mengawal kolesterol. 
 15. Bagus untuk saraf.
http://4.bp.blogspot.com/-jTOcAXx6Z9M/UUaa3oTpQuI/AAAAAAAADCE/LIIrriBcLs4/s400/glaComplex.gif
ANDA ADA MASALAH SENGGUGUT?SET SENGGUGUT
ANDA ADA MASALAH KEPUTIHAN?
SET KEPUTIHAN
===========================================
Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.

~SHAKLEE MEMIKAT HATI~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan

No comments:

Post a Comment

~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.