26 Nov 2014

PERIOD TIDAK TERATUR DAN SENGGUGUT

==========================================
PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG 019-2833710 WANI
==========================================

Assalammualaikum. Selamat sejahtera semua. Rasanya yang banyak google pasal period tidak teratur dan senggugut adalah wanita. Tapi ada juga orang lelaki yang tolong google kan untuk isteri or bakal isteri anda. Tahniah. Anda pentingkan kesihatan orang yang anda sayang. ^_^



GLA COMPLEX
GLA Complex merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. 

Kebaikan GLA Complex Shaklee :
  1. Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid. 
  2. Meningkatkan kesuburan.
  3. Melegakan PMS (Pre Menstuatation Syndrome)
  4. Membantu dalam menangani menopause.
  5. Menguatkan kuku dan rambut.
  6. Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri.
  7. Membantu menangani ekzema.
  8. Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
  9. Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
  10.  Menguatkn immuniti badan.
  11. Mempelahankn process penuaan.
  12. Mengurangkn pembekuan darah yang menyebabkan serangan jantung.
  13. Mengawal kencing manis
  14. Mengawal kolesterol. 
  15. Bagus untuk saraf.

GLA
juga membantu mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis. GLA mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, bersisik. Selain itu, GLA Complex ini amat bagus untuk merawat kulit jeragat dan warna kulit tidak sekata. Paling penting, Produk dn vitamin shaklee adalah semulajadi.


-Period wani keluar banyak dan mengurangkan PMS wani. GLA melancarkan period kita. Bila period keluar banyak, rasa ringan je kat perut ni. Macam kita buang air besar tahap kepuasan tersengih tu. Hehe. Lebih kurang camtu la. Period cantik selama 7hari dan teratur setiap bulan walaupon menyusukan anak. Sebotol ada 60capsule. Wani makan start period pertama dan sehingga tarikh subur. Hehe. Sebab wani merancang tambah untuk next baby. GLA bantu kesuburan wani. ^_^





OSTEMATRIX

- membantu mengurangkan risiko osteoporosis
- membina dan memelihara tulang dan gigi yang kuat
- membantu mengekalkan tekanan darah normal
- membantu dalam pengecutan otot dan kelancaran sistem saraf
- mengurangkan simptom PMS (senggugut)

-Yang ni memang vitamin tangkap cintan wani. 4biji wajib sebelom tido. Kalo time period wani makan 2biji pagi 2biji malam. Lawas dah tentu comfirm bila makan ostematrix ni. Dia melegakan pengecutan otot ketika period. Kadang bila period nak keluar sakit kat bahagian perutkan, so ostematrix ni melegakan. Tu yang rasa lega sejuk kat perut tu. Time period memang tak pernah tinggal. Sebotol ada 120biji. Kalo sengal-sengal tulang leh bagi cik habang sayang makan sekali. Jangan lupa suapkan tau. Hehe.


B COMPLEX

  • Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang).
  • Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu pelajar berfikiran positif sentiasa (mood baik dan ceria) bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik pemikiran & daya menumpuan akan lebih baik.
     
  • Vitamin B juga dapat melahirkan wajah yang cantik berseri dan tidak kusam.

-Bcomplex melegakan segala urat saraf kita. Maklum la orang pompuan ni kalo period bad mood je. Kalo bercakap cam nak nak keluar api kat mulut. Haha. Cam naga tu. So bagus la makan B complex ni,bagi kita relax dan tidak stress. Sape stress..? Meh telan vitamin ni. Migrain dan sakit kepala juga sangat bagus amalkan b complex. Suami wani tegar bangat deh.Hehe. Dia kerap migrain, so B-complex hari-hari mau bini dia ni suapkan makan. hehe Untuk pengetahuan anda semua, wani memang mengalami masalah senggugut teruk tahap dewa start dari anak dara lagi. Arwah mak wani tahu la kalau wani dok terperap dalam bilik jangan diganggu. Dia tau ada suster ngesot dalam bilik. Haha. Berguling, menangis, tuam, sapu minyak dan last sekali pain killer. Sakit sampai tertido. Mungkin senggugut yang teruk mengganggu wani punye kesuburan kot. Mungkin sebab tu lambat dapat anak.Itu secara fizikal la.. Apa pun rezeki semua tu Allah yang pegang. Semua atas keizinan DIA. Kita berusaha dan berdoa. Siapa yang merancang ingin hamil boleh klik link ni. SET KESUBURAN SUAMI ISTERI.
Rasanya Panadol, painkiller dan lain-lain tu lama dah kami sekeluarga tak beli.Kami hanya amalkan remedi semulajadi dan vitamin shaklee. Alhamdulillah. Allah beri jalan shaklee sebagai asbab untuk naiktaraf kesihatan kami sekeluarga.
Anda berminat nak dapatkan Vitamin Shaklee yang bersesuaian dengan tahap kesihatan anda.? Hubungi wani untuk konsultasi. In syaa Allah wani cuba bantu anda.


Jikaanda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.



~SHAKLEE MEMIKAT HATI?~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan


TESTIMONI MEALSHAKES UNTUK TAMBAH BERAT BADAN DAN SELERA MAKAN.



Hai hai. Tau tak PROMOSI MEALSHAKES BELI 3 PERCUMA 1 masih berlangsung sehingga tamat bulan 10 ni. Begitu jugak la dengan PROMOSI ESP BELI 6 PERCUMA 1. Rugi tau tak grab. Suami-suami prihatin tu belikan la untuk isteri ESP dan Mealshakes untuk anak-anak. Untuk kesihatan mereka juga.







Siang tadi pegi cod mealshakes. Repeat order kali ke-2. Kalau dah repeat order tu bermakna memang nampak perubahan la kan. Okey ni testimoni dari mereka.


Mealshakes juga sesuai untuk yang ingin menambah berat badan tau. Ini testimoni dari customer wani sendiri. Pengambilan secara konsisten akan lebih menampakkan perubahan yang positif.







15 Kebaikan mealshake untuk kanak-kanak:

  1. Kurangkan Ekzema
  2. Untuk Tumbesaran
  3. Untuk Perkembangan Minda
  4. Untuk Tingkatkan Selera Makan anak
  5. Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu
  6. Untuk Anak kekal aktif
  7. Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
  8. Meningkatkan berat badan anak
  9. Membantu anak fokus
  10. Membantu kurangkan kekerapan asthma
  11. Mengatasi masalah sembelit pada anak
  12. Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1
  13. Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
  14. Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi
  15. Supplement yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu

    Mealshakes untuk KANAK-KANAK SETAHUN KEATAS SAHAJA.

    Moh la order ngan kita. Nak jimat boleh la daftar ahli. RM75 sahaja untuk seumur hidup.  Lepas tu boleh nikmati harga ahli dengan seluruh keluarga anda.  Syokkan. Jom daftar ahli.....

    Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.

    ~SHAKLEE MEMIKAT HATI?~

    Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

    Sms/whatsapp: 019-2833710
    Instagram: waniz_simple_shop
    Facebook: Noor Malawani
    Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
    Email: wanizvitamin@gmail.com
    Shaklee Id: 929525

    Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.



25 Nov 2014

ANEKA PILIHAN SET SHAKLEE

Jana Pendapatan Bersama Shaklee

~SHAKLEE MEMIKAT HATI~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.

Anda juga boleh menggunakan "CARI DISINI" yang berada diatas.




Taip sahaja apa yang berkaitan dengan masalah anda atau anda boleh direct bertanya pada wani. In syaa Allah, wani akan cuba membantu.


*klik link untuk lebih detail


                            Set Kecantikan                                                 Set Kesuburan Suami Isteri
 

         
             Set Kehamilan                       Set Bersalin/ Berpantang                          Set Penyusuan




        Set Pelansingan Badan / Slimming            Set Tambah Berat Badan              Set Detox Badan



         Set Immune Booster                   Set Keintiman Suami Isteri                     Set Talasemia



             Set Asma / Semput                 Set Diabetis/ Kencing Manis         Set Sembelit   /    Set Buasir




                  Set Alzheimer                           Set Tulang dan Sendi                            Set Menopause



 Set Eczema Kanak-Kanak               Set Fibroids /Cysts / Ovarian                          Set Gout
 Set Eczema Dewasa


     
            Set Untuk Pelajar                  Set Untuk Penyakit Arthritis                            Set Vertigo



               Set Rambut Sihat                         Set Ulser Mulut                          Set Kuku Cantik





CHECK BILL ASTRO AND RECONNECTION VIA SMS

============================================
PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG 019-2833710 WANI
============================================

Hai. Hari ni nak share  cara check bill astro  dan reconnection ( penyambungan semula astro) via sms. Cara yang mudah jugak la. Semalam wani dah try. Dia akan reply dalam masa 5minit.


Balance Inquiry
For balance inquiry using Astro Account numbers, key in;
[ASTROBALAC] and send it to 33310
E.g.: ASTRO BAL AC 0812345678


For balance inquiry using Malaysian Identification Cards, key in;
[ASTROBALIC] and send it to 33310
E.g.: ASTRO BAL IC 880125097802


Reconnection Services
For reconnection of Astro Services, key in;
[ASTRORCOAC] and send it to 33310
E.g.: ASTRO RCO AC 0812345678 02082010 116.95


====================================================================


Izam Mohd (installer)
019 - 214 5265
Pemasangan Astro Area:

Puchong
Bandar Saujana Putra
Kota Kemuning
Shah Alam
Seri Kembangan
Kinrara
Puncak Jalil
Bangi
Kajang
SERVIS KAMI:
  • Khidmat Pindah dan Pasang Astro

  • Pendaftaran Astro Baru hanya Rm80

  • Upgrade to Beyond HD For Free INSTALLATION...!!!
SMS / Whatsapp / Telegram 019-2145265 atau
e-mail izamm6@gmail.com

1. Nama penuh :
2. Alamat lengkap : (dengan poskod)
3. No.IC atau Passport No : (snap pic ic depan belakang)
4. No. H/p : (2 Reference Number For Astro)
5. Pakej :



Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.


~SHAKLEE MEMIKAT HATI?~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525


22 Nov 2014

APA ITU CUKUR BANTAL DAN TANGGAL PUSAT?

===========================================
PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG 019-2833710 WANI 
===========================================

CUKUR BANTAL

Hai, Assalammualaikum. Kebanyakkan mak-mak kat luar tau dah cukur bantal tu ape kan. Tapi tak pa kita bagi bakal-bakal momy kat luar sana tau. Nin dia cukuq bantal. Kebanyakkan baby-baby yang baru lepas cukur rambut pasti ada kesan cukur bantal.


Pinjam pic dari sis hanna. Penah nampak tak baby rambut gini. Anak wani so far tak de cukur bantal sebab masa lahir anak wani just potong rambut sikit je, tak de cukur. Bagi wani normal je kalo baby ada cukur bantal pun. Tak de yang pelik atau aneh dengan cukur bantal ni. Melainkan dah besar gajah pun ada cukur bantal. Itu aneh..hahha. Baby ni istimewa. Mereka tetap comel walaupon tak de rambut.

Tapi ada juga ibu-ibu yang agak risau rambut anak lambat tumbuh. Hehe. Tapi cantik je bahagian tak de rambut tu, keliling kepala. hehe. Boleh la try sapu minyak kelapa ke, minyak jaiton ke. Aloe vera ke tapi jangan pakai shampoo bawang udah.Orang dewasa sesuai la.

Mak-mak lepas bersalin ada rambut gugur tahap gaban tak? jom try
TANGGAL PUSAT

Selalu baby akan tanggal pusat dari 3 hingga 8 hari. Anak wani yang sulong seminggu. Yang no dua 6hari. Pastikan sentiasa bersihkan bahagian tali pusat yg masih belom tertanggal tu. Selalunya sewaktu nak keluar wad, nurse akan bagi ubat titis kat pusat tu. Wani letak setiap hari dan bersihkan pakai cottonbud.
http://drzubaidi.com/blog/wp-content/uploads/2011/03/bersihkan.jpg
Semasa Iskandar masuk NICU sebab jaundis, ada seorang ibu ni cerita anak die kene operate tak lama lagi. Dah sebulan pusat die masih basah. Mungkin jangkitan kuman juga. So anak melalak je sebab sakit agaknya. Kesian sangat. Jadi ibu-ibu diluar sana jangan ambil mudah ye. Dr. Zubaidi cadangkan guna Alcohol Swab ni.

http://drzubaidi.com/blog/wp-content/uploads/2011/03/thumbnail.aspx_.jpeg

Alcohol Swab ini boleh disapukan dipangkal baki tali pusat apabila menukarkan lampin. Selain untuk menghindari kuman, ia membantu proses pengeringan yang lebih cepat.  Walaupon namanya alcohol, namun kandungan alcohol didalamnya amat sedikit dan tidak akan memabukkan.Jadi ia bukanlah sesuatu yang najis. Jika perasan, kalo kita kena enjet pun dorang sapu Alcohol Swab ni dlu baru enjet kan..So pilih yang terbaik untuk anak kita supaya tidak mendatangkan mudarat pada masa akan datang.

Okey. Sekian sedikit info tentang cukur bantal dan tanggal pusat. Mommy-mommy yang dah nak bersalin tu wani doakan semoga anda dan baby selamat dan sihat. Dah beli SET BERPANTANG/ BERSALIN ke? Kalau belom meh roger-roger mak.

Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.

~SHAKLEE MEMIKAT HATI?~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

VITAMIN UNTUK WANITA MENOPAUSE

Menopause atau putus haid adalah waktu pertengahan umur seseorang wanita berhenti mengeluarkan haidnya dan isyarat bahawa badan tak lagi subur.. ia terjadi apabila ovari (kelenjar yang menghasilkan telur dan hormon estrogen) berhenti berfungsi.. kebiasaannya fenomena in mengambil masa 2 - 3 tahun secara beransur-ansur bermula dari permenopause.. dalam tempoh premenopause inilah berlaku pertukaran hormon yang menyebabkan badan dan perasaan tak stabil.. pengeluaran estrogen dari ovari semakin berkurangan dan menyebabkan paras hormon dalam badan menjadi tak stabil..


Tanda-tanda dan gejala Menopause:
  • Bahagian muka akan kemerah-merahan, panas dan kerap berpeluh terutama pada waktu malam dan menyebabkan masalah sukar tidur..
  • kedatangan haid yang tak lancar seperti keluar haid dalam tempoh yang singkat (2-3 hari je), kuantiti pengeluaran haid tak menentu (kadang sedikit, kadang banyak) dan ada juga yang haid berhenti untuk beberapa bulan dan datang semula..
  • Terasa sakit ketika 'bersama' kerana faraj menjadi kering..
  • Buang air kecil dengan kerap sehingga berisiko untuk mendapat jangkitan pada saluran kencing dan faraj..
  • Sering pening dan sakit kepala..
  • Keguguran rambut, payudara menjadi lembut dan kulit mulai berkedut..
  • Bahagian abdomen jadi tak selesa, perut terasa kembung dan masalah tulang (osteoporosis)..
  • Berisiko mendapat serangan jantung apabila paras estrogen menurun..
  • Emosi juga terganggu seperti cepat marah dan mudah tersinggung..
  • Masalah ingatan dan kurang daya tumpuan..
  • Kemurungan dan sering tertekan/stress..


    GLA Complex adalah pilihan yang tepat dan pilihan terbaik untuk semua wanita berusia terutamanya yang bakal, dan sedang menghadapi menopause. Jika masih terfikir-fikir vitamin apakah yang boleh kita beli dan beri pada ibu kita, jawapannya..GLA Complex Shaklee.


    GLA Complex Shaklee adalah vitamin terbaik yang boleh diambil oleh wanita yang menghampiri menopause ataupun yang telah menopause. Bagaimana GLA Complex Shaklee membantu wanita-wanita ini?

    1- Antara fungsi utama GLA Complex ialah mengawal selia hormon estrogen dan testosteron. Semasa menopos, hormon estrogen turun secara mendadak. Pengambilan GLA complex membantu dalam penghasilan semula hormon estrogen. Selain itu hormon estrogen yang meningkat akan membantu pemulihan mood swing yang biasa berlaku dikalangan wanita menopos.

    2- Bagi wanita yang mengalami menopos awal (pre-menopos) adalah sangat digalakkan mengambil GLA. Ini kerana GLA membantu melambatkan menopos dengan cara memperbaiki keadaan semasa seperti rasa panas (hot flushes), insomnia, ketidakhadaman dan depresi.

    3- Pengambilan jangka panjang juga mampu melambatkan penuaan, mengetatkan kembali uterus, memberi tone kepada uterus dan kulit menjadi lebih lembap dan muda.

    4- Wanita menopos yang kerap mengalami kepanasan dan timbul bintik ruam, ia boleh dikurangkan dengan GLA. GLA membantu memperbaiki inflamasi kulit seperti kulit kering, eczema, kegatalan, dan mengurangkan rasa sakit seperti bengkak sendi.

    5- Pertambahan berat wanita menopos juga agak membimbangkan. Ini juga boleh ditangani dengan mengambil GLA complex. GLA membantu menurunkan kadar kolesterol jahat LDL, meransang peredaran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, dan mampu membantu menurunkan berat badan.

    Jadi, GLA Complex adalah sangat disarankan untuk wanita berusia terutamanya yang bakal, dan sedang menghadapi menopause.

    Testimoni daripada pengguna,

  • #credit

    Setiap wanita inginkan kesihatan luaran dan dalaman. Malangnya tahun demi tahun segala hormon wanita kerap merundum dari mula akil baligh, ketika hamil, pra kehamilan, kehamilan, pra menopause dan seterusnya menopause


    CADANGAN VITAMIN UNTUK WANITA


    GLA COMPLEX
    GLA Complex merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.  
    Kebaikan GLA Complex Shaklee :
    1. Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid. 
    2. Meningkatkan kesuburan.
    3. Melegakan PMS (Pre Menstuatation Syndrome)
    4. Membantu dalam menangani menopause.
    5. Menguatkan kuku dan rambut.
    6. Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri.
    7. Membantu menangani ekzema.
    8. Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
    9. Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
    10.  Menguatkn immuniti badan.
    11. Mempelahankn process penuaan.
    12. Mengurangkn pembekuan darah yang menyebabkan serangan jantung.
    13. Mengawal kencing manis
    14. Mengawal kolesterol. 
    15. Bagus untuk saraf.
    GLA sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis. GLA mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, bersisik. Selain itu, GLA Complex ini amat bagus untuk merawat kulit jeragat dan warna kulit tidak sekata.



    OMEGA GUARD

    Omega terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan DHA kepada tubuh badan kita.

    Fungsi EPA
    Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
    Baik untuk pesakit jantung 
    Menghindar tekanan perasaan 
    Mencegah penyakit darah tinggi
    Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.
     

    Fungsi DHA

    Mencegah asma 
    Meningkatkan daya seksual 
    Mencegah sakit kulit 
    Mengelakkan kanser payu dara 
    Mengelak kanser prostat 
    Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan 
    Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan
    Menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata 

    OSTEMATRIX

    Ini adalah vitamin kalsium yang membantu meningkatkan kesihatan tulang, meningkatkan kepadatan tulang dan mengelakkan simptom osteoporosis. Pengambilan kalsium secara konsisten bukan sahaja membantu masalah tulang juga membantu masalah sembelit, mencantikan kulit serta melegakan pengecutan otot ketika haid.


    ~SHAKLEE MEMIKAT HATI?~

    Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

    Sms/whatsapp: 019-2833710
    Instagram: waniz_simple_shop
    Facebook: Noor Malawani
    Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
    Email: wanizvitamin@gmail.com
    Shaklee Id: 929525

    Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.

15 Nov 2014

POTTY TRAIN LAILA DAY 3 & DAY 4

=================================================================
PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG HUBUNGI WANI 019-2833710
=================================================================
DAY 3

Assalammualaikum. Semalam kan Laila tidur awal. So wani dah pakaikan dia pampers. Pukul 10.45malam dia bangun. Melayan adik dia main lagi. Dah penat main pastu ajak tencing. Walaupun Laila pakai pampers, dia tetap nak kencing kat toilet. So keputusannya. 4bocor , 6 berjaya dalam toilet. okey la tu. Hari pertama 0-6, hari kedua 4-6. Dah macam score bola dah. hahaha.

Untuk hari ketiga ni wani tak leh bagi score sbb siang kami keluar. So kena pakaikan Laila pampers. Lepas maghrib gitu wani bukak pampers dia. Sampai la nak tido balik malam tu baru pakai pampers. Tiada kebocoran dan 2 kali kencing kat toilet. Untuk hari ketiga wani kurang tanya kakak nak kencing ke apa. Tanya selang setengam jam je. Alhamdulillah Laila sendiri cakap nak kencing. Tapi kalau wani tengok dia dah sejam tak kencing wani akan ajak masuk toilet. Kadang-kadang dia kencing, kadang-kadang tak. Tak pe la kita rajin bawak g toilet dari kebocoran lagi. Hehe.

Hari ke 3 menunjukkan Laila makin selesa kencing kat toilet. Cuma kadang-kadang dia ada jugak teringat kat pampers bile lepas mandi tu. So wani cakap tak payah. "kakak dah besar, nak kencing nak iyak pegi bilik air".  So dia pasrah je la. hehe. Oh ye. Mak nak carikan Laila panties banyak skit la. Haritu beli 5 helai je. Habis sehari je pakai masa day 1. hihi.

DAY 4

Untuk hari ke 4. Pagi tadi Laila ada kebocoran 1 kali sebab mak terleka. Lupa nak ingtkan dia untuk kencing. Pagi tadi hingga tengahari 2 kencing 1 bocor. Kul 1 lebih wani keluar pegi pos barang. So Laila pampers on kejap sampai balik rumah. Petang tiada kebocoran, Laila sendiri cakap nak kencing. Lebih terbaru bila Laile ke bilik air, dia akan cakap "dah" kalau dah habis kencing. Kadang wani saja je bawak masuk bilik air, die cangkung. Diam kejap pastu cakap "dah" walaupon tak de kencing. So wani tau la kalo dia cakap dah maknanya dia habis kencing dan  tak mo kencing dah.


Hari ni wani saja tanya " kakak nak kencing", Laila akan jawab "elom". hihi. Kadang-kadang kita kena perhati tanda-tanda dia nak kencing. Kadang Laila tak cakap. Tapi wani perasan die dok pegang "bunga" dia je. Kalau dah nampak terus je ajak pergi toilet. Makin hari makin banyak perkembangan Laila. Wani target seminggu dua untuk Laila faham sebab  Laila jenis agak lambat untuk bercakap. Alhamdulillah. Allah beri Laila kefahaman yang baik walaupon Laila belom pandai untuk bertutur sepenuhnya. Rasanya untuk waktu siang Laila tak perlu pampers lagi dah. Nanti pelan-pelan wani ajar untuk tak pakai pampers ketika keluar pulak.

Untuk ibu-ibu diluar sana semoga anda sentiasa dirahmati Allah. Bila kita sendiri dah jadi seorang ibu, barulah kita tahu betapa besarnya pengorbanan ibu itu sendiri. Patut la Allah angkat darjat Ibu ni. Beruntungla kita dikurniakan anak walaupon seorang. Ramai lagi wanita diluar sana masih mengharap keajaiban untuk merasai nikmat mengandung dan bersalin. Wani sendiri penah menunggu bertahun untuk dapatkan anak. Jadi wani sangat-sangat tahu perasaan wanita-wanita diluar sana.

Untuk para isteri  yang ingin ikhtiar untuk hamil boleh la mencuba  SET KESUBURAN SUAMI ISTERI.

Wani akan kongsikan tips dan amalan-amalan untuk bantu kesuburan dan aturan pemakanan khas untuk pelanggan wani sahaja.

========================================================================


Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.




~SHAKLEE MEMIKAT HATI?~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525



13 Nov 2014

POTTY TRAIN DAY 2

DAY 2


Assalammualaikum.. Selamat malam semua. Laila tidur awal malam ni. Jadi mak boleh la update blog. hehe. Satu hari langsung tak tido. Penat sangat la tu. Kul 9 dah pitam, kalau tak kul 12 baru nak tido. Anak bujang sorang lagi tu tengah kebosanan sebab tak de geng nak main.


Monyok je muka main sorang-sorang. Nanti la mak proses adik lagi satu bagi teman ye. haha. Okey la nak crita hari kedua Laila melalui potty train ni. Hari ni mak meletakkan harapan Laila dapat kencing kat toilet atleast sekali. Pagi-pagi selepas mandi wani kerap-kerap tanya dan ajak Laila ke toilet. Dari pagi hingga tengahari Laila mengalami 3 kebocoran. Bila mak bawak masuk toilet dan suh kencing Laila langsung tak kencing, keluar toilet baru 2minit habis dikencing kat ruang tamu. Alahai anak.. Baru tengahri dah 4kali. Belom sampai petang dan malam lagi ni. Ibuk bisa pitam tau ngak. haha.

Wani makin kerap ajak Laila dan ingatkan dia cara nak ajak mak pegi toilet. Tetiba.... Laila tepuk bahu "Mak, tencing". Sepantass kilat mak bawak pegi toilet. Laila terus kencing tanpa prejudis.haha. Ya Allah. Gembira ya amat sangat. Pertama kali Laila kencing kat toilet. Mak kebatakan sekejap. Rasa nak lompat bintang pun ada.haha.  "Kakak pandai. Good" sedikit pujian untuk Laila supaya dia bersemangat untuk kencing kat bilik air. Jangan lupa puji anak anda jika dia berjaya melakukan sesuatu. Selang setengah jam kemudian Laila kebocoran lagi. Tak pe, mak senyum je. Mak masih teruskan bawak kakak Laila ke toilet dan sering bertanya jika dan kencing.

Cabaran yang mendebarkan adalah iyak. Kencing pun tak lepas lagi, camne iyak pulak. Hehe. Kalo ikutkan, hari ni kakak Laila akan iyak. So mak akan ingatkan Laila, " Kakak nak kencing, nak iyak masuk bilik air tau" . Kali ni Laila ada kencing masa wani ajak dia masuk toilet selepas kebocoran tadi. Alhamdulillah. Dah 2kali Laila kencing dalam toilet. Lepas tu wani pakaikan dia pampers sebab dah waktu die lelap kul 3-4 petang. Tapi Laila tak tido sebab abah die balik keje awal. Tengah-tengah syok main dengan adik, tetiba kakak Laila panggil mak " Makkk, tencing". Wani bawak masuk bilik air. Padahal dia pakai pampers sbb tadi ingatkan dia nak tido. Dia dah start selesa kencing kat bilik air. Sampai lupa dia tengah pakai pampers. Seronok mak tak terkata. Suami pun terperanjat sebab Laila dah boleh cakap nak kencing. Tak sia-sia mak cakap-cakap banyak kali. Walaupon anak macam tak ambil kisah, tapi dia dengar dan ingat.

Last Laila kebocoran dalam kul 2 camtu. Sampai pukul 7malam Laila belom ada lagi kebocoran. So far kebocoran 4kali, tencing dlm bilik air 4kali. Okey la dari semalam. 6 kebocoran dan zero tencing dalam bilik air. hehe. Alhamdulillah ada peningkatan.

Pukul 8..... Mak start perasan Laila dah kentut-kentut. Itu dah tanda-tanda nak iyak la tu. Haish debor-debor mak. Mak ajak masuk toilet dia tak nak. Dia main-main lagi dengan adik dia. Tetiba Laila senyap je berdiri kat sudut lemari. Sah nak iyak. Muka cam nak meneran. Cepat-cepat wani angkat masuk kat bilik air. Tengok kat seluar cam terkene sikit je. Mak suh cangkung. Tak lama lepas tu selesai. Mak legaaaaa sangat sebab Laila boleh iyak kat toilet dah. Yeahhhhh. Kejayaan besar ni. Hahaha.. Kakak Laila. Dah besar nanti baca tau blog mak. kiki.

Alhamdulillah. Selesai potty train Laila untuk hari kedua. Kejayaan besar hari ni. Mak harap esok kadar kebocoran dapat diatasi dengan lebih semerlang dan terbilang.Buat ibu-ibu yang mulakan ajar potty train, jangan putus asa k. Kata kunci yang penting adalah mengingatkan anak dan kerap ke toilet. Harap-harap misi mak nak putus pampers kakak Laila sebelom 2015 termakbul. hehe. Okey la. Mak pun dah menguap dalam iman dah ni.. Selamat malam semua. Sambung esok day 3 pulak.

==================================================================


Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.



~SHAKLEE MEMIKAT HATI?~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.