21 Oct 2014

RAWAT SENGATAN CHARLIE DENGAN HERBAL BLEND

Assalammualaikum. Selamat Sejahtera. Apa khabar semua. Anda kenal Charlie tak.? Ni dia ghope Charlie tu. Sebenarnya wani tak brape kenal haiwan ini. hihi. Wani mula kenal sejak tersebar di laman social kita. Betapa bahayanya Charlie ni. Dasatttt sungguh.Nama Am: Kumbang Rove

Nama Saintifik : Staphylinidae (Insecta: Coleoptera: Staphylinidae)

Nama Setempat: Semut Semai, Semut Kayap, Charlie dll

Spesies: Ada sekitar 47 000 Spesies

Habitat: Sawah padi dan padang sekolah.
Cairan hemolimfe yang terdapat di dalam badan (kecuali sayap) kumbang ini mengandung toksin sentuh haiwan yang paling berbisa di dunia. Toksin ini dikenal sebagai 'Pederin' (C24 H43 O9 N) ditemui pada tahun 1953.
Racun serangga ini 12 kali lebih kuat daripada venom ular tedung. Kumbang rove yang telah dikeringkan dan disimpan selama 8 tahun masih tetap beracun. Dasatkan Charlie ni. Tak padan dengan nama chomel. hehe.

Ni antara sengatan Charlie. Hati-hati. Sengatan ini boleh membawa maut.
 


Ni pula testimoni dari Kak Ros.Dia sendiri pernah merasa sengatan Charlie ni.

"Bekas di lengan kiri tempat terkena cecair racun Charlie dah tinggal parut nipis. Minggu lepas masih 'basah' seakan melecur. Lepas 2 hari sapuan Herbal Blend, luka melecur tu kering dan sembuh."


Herbal Blend Multipurpose Cream ini diformulakan daripada ekstrak semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary. Cream ini bersifat dingin, bermentol dan tidak berminyak dan melekit. Herbal blend juga telah diuji secara klinikal di mana cream ini dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki. Jadi bagi mereka-mereka diluar sana dapatkan sebotol Herbal Blend ini. Wajib simpan sebotol dalam beg.

Dan banyak lagi kebaikan Herbal Blend Multipurpose Cream ini antaranya:


1. Ruam


2. Luka kecil


3. Calar


4. Demam (sapu keseluruh badan suhu akan turun)


5. Eczema


6. Masalah kulit gatal 


7. Menghilangkan parut
8. Melembutkan kulit yang kasar
9. Elokkan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.
10. Baik untuk demam campak. Menghilangkan kesan atau tanda demam campak. 


11. Memecahkan lemak /Pembuangan Angin dengan cara urutan terutama pada bahagian perut

12. Losyen kegunaan harian


13. Menghilangkan parut, termasuk campak dan chiken pox

14.dan lain-lain lagi

Kena cuba dahulu! Anda pun akan jatuh cinta pada cream kulit ini seperti pengguna Herbal Blend Multipurpose Cream yang lain..

Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.

~SHAKLEE MEMIKAT HATI~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan


No comments:

Post a Comment

~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.