8 May 2015

APA BEZA SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS DAN CHEWABLE VITA C?

==========================================
PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG 019-2833710 WANI
==========================================


Hai. Kabare semua. Entry kali ni wani nak menjawab persoalan yang sering kali customer bertanya. Apa beza SUSTAINED RELEASE VITA C dan CHEWABLE VITA C ni. Ibu hamil sesuai yang mana? Kanak-kanak? Orang tua? Ok jom kita kenal satu persatu secara ringkas.
Vitamin C Shaklee adalah jenis sustained release atau pelepasan perlahan-lahan dalam masa 12 jam. Oleh itu, ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan. Sebab kadar serapan satu-satu masa oleh tubuh badan kita adalah terhad. Sebab tu akan lepas perlahan-lahan agar semua vitamin c diserap dengan baik. Satu lagi wani suka makan vitamin c dengan vitamin lain sebab dia juga bantu penyerapan vitamin lain-lain dengan lebih efektif.  So wajib ada satu botol dalam gobok anda. Wani share dengan suami. Tu memang fav vitamin suami. B complex dan Vita c. Wani punya GLA dan Vita c.
Siapa je yang boleh makan Sustained Release Vita C ni?

  • Semua golongan boleh makan asalkan boleh telan.
Ok. Beza Chewable Vita C adalah boleh dikunyah dan sesuai untuk kanak-kanak serta orang yang susah telan vitamin. Dos juga lebih rendah iaitu 100mg sebiji manakala Sustained Released Vit C 500mg sebiji. Fungsi vitamin c adalah sama. Bezanya hanya dos dan boleh dikunyah. Ibu-ibu hamil yang mudah loya boleh cuba vit c chew ni sebab rasa dia masam-masam manis buah oren tu. Sesedap rasa dan tekak. Anak-anak wani pon suka makan. Mak tumpang sekaki kunyah-kunyah. hehe


Ada lagi perbezaanya.?
Kuantiti dan Harga.

CHEWABLE VITA C RM37 / 90BIJI

SUSTAINED RELEASE VITA C RM92 /180BIJI

Siapa je yang boleh makan Chewable Vita C ni?
  • Kanak-kanak atas setahun
  • Ibu hamil yang loya tekak
  • Yang susah nak telan vitamin


Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.

~SHAKLEE MEMIKAT HATI~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitanNo comments:

Post a Comment

~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.