19 Sep 2014

SHAKLEE PUCHONG : VITAMIN UNTUK KEINTIMAN SUAMI ISTERI

Assalammualaikum.. salam jumaat semua.. bagi yang tercari-cari pengedar shaklee Puchong boleh la hubungi wani ye.. boleh jumpa kat area berdekatan.. jimatt pos ^____^

Bagi wanita dah dah berkahwin lama dan dah ada anak pastinya "performance" kita tak seperti malam pertama kan..hehhe.. sape dah kawen tu paham sendiri la.. yang belom kawen termenung la dlu ye.. kikiki.. Baik suami atau isteri masing-masing sibuk dengan kerja.. Sang suami sibuk bekerja di siang hari, si isteri pula menguruskan hal rumahtangga dan anak-anak.. Kalo si isteri bekerja lagi laaa nokss.. mau serabai.. hehe.. Pengurusan masa sangat-sangat penting..

Hubungan seksual memainkan peranan penting dalam hubungan rumahtangga. Jangan memandang enteng perkara ini.. baik sang suami atau si isteri.. Jangan sampai prestasi suami isteri hambarrrrr


Ada juga pasangan mengalami kedinginan sekali sekala. Mungkin kepenatan melayan rutin harian di pejabat, stress dengan tugasan yang diberi, balik rumah anak pula meragam dan sebagainya. Ini semua menyebabkan kita kadang kala keletihan lahiriah dan batiniah. Detik kesuraman alam rumah tangga ini jangan dibiarkan ia tidak bernoktah. Lakukan sesuatu!!!!

 Jadi, bagaimana untuk kita kembalikan keintiman suami isteri?? Jawapannya adalah “Vitamin Cinta” daripada Shaklee iaitu Vitamin E dan juga Alfalfa

WANIZSIMPLESHOP





Vitamin E Shaklee adalah vitamin yang paling lengkap di pasaran. Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membrane sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ia juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, cadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Kenapa para suami perlukan Vitamin E ini kerana selain daripada terkenal sebagai vitamin anti penuaan dan bagus untuk jantung, vitamin E ini dapat meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih. Ia juga dapat meningkatkan kualiti air mani dan mempunyai kesan bermanfaat dan perlindungan terutama pada motilitas sperma

Alfalfa Complex Shaklee pula bagus untuk wanita kerana alfalfa adalah raja kepada tumbuhan yang mempunyai 1001 khasiat di dalamnya. Alfalfa dapat mengecutkan semula rahim selepas bersalin dan merapatkan kembali bahagian intim wanita.

Masalah-masalah wanita yang lain seperti keputihan juga dapat di atasi. Alfalfa ini juga dianggap sebagai Kacip Fatimah  moden yang dapat mengatasi pelbagai masalah yang berkaitan dengan wanita. Selain itu Alfalfa berfungsi sebagai detoksifikasi, merawat alahan, menyingkirkan lemak dan kolesterol dan juga dapat mengatasi masalah letih.

Peranan Vita-E Untuk kesihatan seksual lelaki:

  • Lebih tenaga (seksual)
  • Ereksi yang lebih lama
  • Lebih mudah terangsang
  • Libido yang lebih kuat
  • Orgasma yang lebih kerap dan bersemangat

Peranan Vita-E Untuk kesihatan seksual wanita:

  • Lebih tenaga (seksual)
  • Lebih mudah terangsang
  • Libido yang lebih kuat
  • Untuk menstabilkan hormon seks/ kewanitaan, terutama bagi ibu menyusu yang mempunyai kandungan hormon prolaktin (hormon menyusu) yang tinggi.


    Alfafa Complex ( dikenali juga sebgai Kacip Fatimah Shaklee )

     -
    membantu mengurangkan masalah keputihan
    -mengurangkan masalah 'kering' ketika bersama
    -memberikan orgasma yang lebih kerap dan bersemangat
    -membantu detoks dan mengurangkan masalah sembelit
    -berfungsi sebagai perapat

    Testimoni:











    ~SHAKLEE MEMIKAT HATI~

    Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

    Sms/whatsapp: 019-2833710
    Instagram: waniz_simple_shop
    Facebook: Noor Malawani
    Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
    Email: wanizvitamin@gmail.com
    Shaklee Id: 929525


11 Sep 2014

RAWAT ASMA/SEMPUT DENGAN VITAMIN SHAKLEE

Assalammualaikum. Musim perayaan ni banyak sungguh rumah terbuka. Anak-anak kita banyak minum air sejuk dan bergas. Kejap lagi mula semput, asma datang menyinggah. Sapa yang susah? Mak jugakkk.Tak kurang juga hakak-hakak dan habang-habang yang dah besar panjang.Hatta yang dah berumur pun tidak terkecuali.







Asma adalah sejenis penyakit saluran penafasan yang kronik yang melibatkan saluran udara yang membawa udara masuk dan keluar dari paru-paru. Ia menyebabkan kekejangan dada dan sesak nafas yang dikenali sebagai 'serangan atau episod asma'. Penyakit ini boleh membawa maut jika tidak dirawat atau dikawal dengan baik.

SET ASMA

 






Mealshake SHAKLEE sememangnya telah TERBUKTI rata-rata boleh membantu anak-anak yang menghidap asthma melalui testimonial-testimonial yang diberi oleh ibu-ibu anak-anak asthma ini.



Nutriferon ni sebenarnya adalah supplemen yg berfungsi sebgai penggalak kepada sistem imunisasi badan. Dan memang ianya merupakan supplemen imunisasi yang cukup hebat. 



Untuk orang yang selalu demam, selesema, asma dan yang berkaitan dengan imuniti badan yang rendah, memang saya galakkan mengamnil Nutriferon ni. Dan Nutriferon ni jugak, hasil dari kajian selama 40 tahun oleh individu yang bernama Dr Yasuhiko Kojima pada tahun 1954 (Tanah Melayu pun tak merdeka lagi masa ni) ketika beliau menjalankan penyelidikannya di Universiti Tokyo.







* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

~ INDEPENDENT DISTRIBUTOR~

~ INDEPENDENT DISTRIBUTOR~

~SHAKLEE MEMIKAT HATI~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

6 Sep 2014

JOM CEGAH OSTEOPOROSIS DENGAN OSTEMATRIX SHAKLEE.!!!

source : Mingguan Malaysia, 25 Oktober 2008

HASIL penemuan penyelidikan bersama Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Universiti Otago, New Zealand menunjukkan kebanyakan wanita di Malaysia mendapat kurang daripada 50 peratus jumlah kalsium yang disarankan untuk kesihatan tulang.


Pengambilan kalsium yang rendah merupakan antara faktor risiko utama yang menyumbang kepada berlakunya penyakit osteoporosis yang bermaksud ‘tulang poros’.


Sempena sambutan Hari Osteoporosis Sedunia pada 20 Oktober lalu, wanita Malaysia diingatkan untuk menjaga kesihatan tulang mereka bagi menghindari osteoporosis.


Pakar Runding Ortopedik dan Pakar Bedah Trauma, Dr. Chin Chee Howe memaklumkan bahawa sumber yang tinggi kalsium datang dari produk tenusu seperti susu segar, keju dan yogurt. Bagaimanapun, produk tenusu terbabit jarang menjadi antara diet ruji penduduk negara ini.


“Osteoporosis adalah sejenis penyakit yang ‘senyap’ dan serius. Kebanyakan wanita hanya mengetahui mereka menghidapinya selepas mengalami retak atau patah tulang.


“Kesihatan tulang manusia merosot secara berperingkat dan beransur-ansur dari umur 30-an. Namun, ianya belum terlambat untuk mula menjaga kesihatan tulang anda,” katanya.


Boleh dicegah


Osteoporosis bukannya sejenis penyakit yang boleh disembuhkan tetapi ia dapat dicegah. Retak atau patah tulang pinggul merupakan antara yang paling biasa berlaku di kalangan penghidap osteoporosis.


Ia hampir pasti akan membawa kepada kemasukan wad dan juga boleh membawa maut dalam satu daripada setiap lima (20 peratus) kes patah tulang pinggul.


Antara 30 hingga 50 peratus lagi (yang patah tulang pinggul) berkemungkinan besar mengalami kecacatan kekal yang akan mengganggu pergerakan harian mereka kelak.


Walaupun banyak berlaku di kalangan wanita, tidak bermakna lelaki terlindung daripada osteoporosis. Namun, lelaki mempunyai kelebihan yang memberi lebih perlindungan daripada penyakit tersebut di mana kebanyakan lelaki menjalani cara hidup aktif dan secara semula jadi mempunyai jisim tulang yang lebih tinggi berbanding wanita.


Kesan osteoporosis di Asia dijangka meningkat dengan perangkaan lebih 50 peratus kejadian retak atau patah tulang pinggul dunia akan berlaku di rantau ini menjelang 2050.


Oleh itu, penduduk Asia, terutamanya wanita, disaran mendapatkan keperluan kalsium harian secukupnya (antara 800 hingga 1,000 miligram) di samping nutrien penting lain seperti protein, zink, magnesium dan vitamin D yang diperlukan untuk mengekalkan tulang yang kuat dan sihat.


Segelas susu berkalsium tinggi mengandungi 500 miligram (mg) kalsium dan dua gelas susu tersebut cukup untuk membekalkan jumlah kalsium yang disarankan setiap hari.----


Betapa pentingnya pengambilan kalsium dari diet seharian kita. Sila rujuk jadual dibawah untuk mengetahui keperluan kalsium seseorang.


Infants (birth to 1 year) 400 to 600 mg.
Children (1 to 10 years) 800 mg.
Preteens and teens 1,200 to1,500 mg.
Adults 1,200 mg.Seniors 1,500 mg.
Pregnant or breastfeeding 1,500 to 2,000 mg.


Source : Nutri Tips---How Much Calcium Do You Need Every Day?


So, saya nak share pasal OsteMatrix SHAKLEE.
- membantu mengurangkan risiko osteoporosis
- membina dan memelihara tulang dan gigi yang kuat
- membantu mengekalkan tekanan darah norma
l- membantu dalam pengecutan otot dan kelancaran sistem saraf
- mengurangkan simptom PMS (senggugut)




Kelebihan OsteMatrix SHAKLEE :
- 1000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber
-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi (highly concentrated) dan mudah diserap
- 400 mg (100% DV) magnesium bergabung dengan kalsium untuk kekuatan tulang
- 400 IU (100% DV) vitamin D untuk membantu penyerapan kalsium.


~SHAKLEE MEMIKAT HATI?~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.

5 Sep 2014

PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG :VITAMIN SHAKLEE UNTUK PELAJAR: BANTU KECERDASAN MINDA

Assalammualaikum. Selamat Malam semua. Wani adalah pengedar sah shaklee area Puchong. Sesiapa yang berminat nak dapatkan produk shaklee boleh hubungi wani. Jika anda berada di kawasan Puchong maka sangat-sangat mudah untuk kita byhand, just inform dan set masa untuk bertemu. ^____^

Okaylah, mari baca detail tentang SET UNTUK PELAJAR.


Mealshake




  • Sangat bagus sebagai sarapan pagi kerana ia mengandungi nutrien lengkap untuk memberi khasiat kepada pelajar.

  • Ibu-ibu yang kesuntukan masa untuk menyediakan sarapan boleh memberikan Mealshake kepada anak mereka menu sarapan pagi.

Omega Guard



  • Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam.

  • DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

  • Shaklee OmegaGuard TM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuard TM menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.

  • Dalam bahasa yang mudah pengambilan Omega Guard dapat membantu kita untuk meningkatkan kecerdasan otak, mudah mengingati dan lebih fokus.

  • Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam.

  • DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

  • Shaklee OmegaGuard TM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuard TM menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.

  • Dalam bahasa yang mudah pengambilan Omega Guard dapat membantu kita untuk meningkatkan kecerdasan otak, mudah mengingati dan lebih fokus.


B Complex



  • Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang).

  • Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu pelajar berfikiran positif sentiasa (mood baik dan ceria) bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik pemikiran & daya menumpuan akan lebih baik.
     
  • Vitamin B juga dapat melahirkan wajah yang cantik berseri dan tidak kusam.


Lecithin



  • Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf. Soya lecithin merupakan sumber utama kolina.

  • Lecitin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine.Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dan lain-lain.

  • Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat.30% otak adalah terdiri daripada lecitin, manakala 70% lemak di hati adalah lecitin.

  • Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

Untuk info, OmegaGuard boleh diambil oleh si anak kecil seawal usia 1 tahun tapi perlu dapatkan konsultasi daripada saya untuk dos yang sesuai.


InsyaAllah, pengambilan vitamin yang konsisten akan membantu pelajar dan anak kita lebih  sihat tubuh badan sekaligus mencapai kecemerlangan akademik.

#CREDIT

~SHAKLEE MEMIKAT HATI?~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.

DOUBLE PROMOTION : ISTERI CANTIK ANAK SIHAT IDAMAN SUAMI

Hai-hai.. Ampa sume tau dak bulan ni promo ape. Bulan ni double promotion.

MEALSHAKE BELI 3 PERCUMA 1

COLLAGEN POWDER BELI 6 PERCUMA 1

Rugiii ampa kalau tak grab. Suami-suami belikan Mealshake untuk anak-anak anda dan Collagen Powder untuk isteri tercinta supaya isteri lebih anggun berseri bak mentari gitu.. Nak lebih jimat, jom daftar sebagai ahli. Jimat pun jimat. Rebate cash pun dapat. Ampa jugak yang untung.





15 Kebaikan mealshake untuk kanak-kanak:


  1. Kurangkan Ekzema
  2. Untuk Tumbesaran
  3. Untuk Perkembangan Minda
  4. Untuk Tingkatkan Selera Makan anak
  5. Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu
  6. Untuk Anak kekal aktif
  7. Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
  8. Meningkatkan berat badan anak
  9. Membantu anak fokus
  10. Membantu kurangkan kekerapan asthma
  11. Mengatasi masalah sembelit pada anak
  12. Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1
  13. Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
  14. Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi
Supplement yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu

Ini antara testimoni mereka..







==================================================================
COLLAGEN SHAKLEE
==================================================================






Beli 6 percuma 1
  • Free membership
  • Free postage 
  • Cah rebate

Beli 3kotak
  • Free membership
  • Cash rebate
  • +rm10 untuk pos

Jom baca kenapa anda wajib cuba COLLAGEN POWDER SHAKLEE ni.


 Apa khasiat Collagen Powder Shaklee kepada anda?

collagen powder shaklee
Kolagen adalah sejenis protein yang menyumbang kepada kulit yang sihat dan cantik. Tetapi semakin meningkat usia, kolagen dalam badan akan semakin berkurangan. Makin kurang kolagen maka makin tak sihat dan tak cantiklah kulit kita. Kurangnya kolagen menyebabkan tanda2 penuaan seperti:
    • Kulit dah mula melayut dan kendur sana sini
    • Kulit kering dan berkedut
    • Kulit kurang anjal
    • Payudara melayut dan tidak tegang
    • Kulit kusam
    • Rambut halus dan gugur
    • Kuku rapuh dan mudah patah
    • Pigmentasi

Tidak kira lelaki atau wanita, semua orang akan mengalami kemerosotan kolagen ini dan munculnya tanda-tanda penuaan. Tetapi bagi wanita itu semestinya mimpi ngeri kan. Cara untuk mengatasinya mudah sahaja iaitu dengan mengambil kolagen tambahan kerana tahap kolagen yang sihat menyerlahkan rupa dan susuk tubuh yang awet muda.




        

 



~SHAKLEE MEMIKAT HATI?~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.

4 Sep 2014

TEH HIJAU SHAKLEE A.K.A CINCH ENERGY TEA MIX UNTUK KURUS MENAWAN DAN CERGAS

Salam hormat dan selamat sejahtera.

Jangan tak tahu shaklee juga ada teh hijau. CINCH ENERGY TEA MIX adalah adunan Propretari Teh Putih, Merah dan Hijau Matcha yang hebat dan istimewa. Malah Cinch Energy Tea Mix juga dapat Menambah Tenaga secara semulajadi dan bagus untuk sesiapa yang ingin menurunkan berat badan.
Cinch Energy Tea Mix Shaklee



Bahan2 Yang Terdapat Di Dalam CINCH ENERGY TEA MIX :

  • Taurina
    * menggalakkan metabolisme
    * lebih bertenaga
    * larutkan lemak
    * membantu menghasilkan otot tanpa lemak

  • Matcha Green Tea Powder – teh hijau gred tertinggi dai Jepun (the greener than green superfood)
    * antioksida yang sangat tinggi
    * energy booster
    * metabolisme booster
    * bakar kalori up to 4x

  • White Tea Extract –teh yang menjalani pemprosesan paling minimum
    * membakar lemak-lemak berlebihan
    * menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
    * meningkatkan metabolisme
    * juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau

  • Rooibos Red Tea Extract –tumbuhan herba dari Afrika yang juga dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
    * melarutkan lemak
    * meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
    * agen detox yang kuat

  • Red Tea Extract
* Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol - pejuang kanser yang kuat
* Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
*merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak

Cinch Energy Tea Mix Shaklee - Teh Istimewa Menambah Tenaga

Cinch Energy Tea Mix Shaklee - Teh Istimewa Menambah Tenaga 
(Nak sedap tambah LEMON & MADU)
Boleh minum Panas, Suam atau Sejuk.
Jadi sape yang sedang diet atau diet atkins elok sgt amik cinch energy teamix ni. Jika tak nak letak madu boleh letak stevia.
credit

~SHAKLEE MEMIKAT HATI?~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525
Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.

~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.