17 Aug 2014

SHAKLEE EFFECT: OSTEMATRIX SHAKLEE ATASI SEMBELIT DAN BANTU TIDUR LEBIH LENA

Assalammualaikum. Selamat malam. Jam menunjukkan pukul 10.37 malam ketika wani sedang menaip mukadimah ni. Bukan ape, masa itu emas. Bergerak dengan sangat pantas. Wani nak cerita lagi tentang Ostematrix shaklee. Jangan muntah hijoo tau baca. Asyik-asyik Ostematrix je. hehe


Nin dia vitamin kesayangan wani. Nama penuh Ostematrix bin shaklee. Nama timangan Mr. Oste. Anak ke 18 dari dalam senarai list harga..hahaha. Takmau cite banyak. Wani akan habaq pasai pa Mr.Oste ni special bagi wani.

Masalah Sembelit Dan Susah Tidur Malam/Insomnia

Wani selalu menghadapi masalah sembeliaq bak kata orang utara.hehe. Masalah sembelit ni makin menjadi-jadi semasa mengandung dan selepas melahirkan anak. Naik kebas kaki ni.

Tidur malam juga tak berkualiti. Bila bangun pagi kerap sakit kepala sebab kerap terjaga ketika tidur.


Punca sembelit
Punca Susah Tidur Malam/Insomnia

Kekurangan Kalsium dan Magnesium boleh menyebabkan kita berjaga beberapa jam dan tidak boleh kembali tidur jika terjaga.

Sebab utama insomnia yang kronik adalah kekurangan magnesium. Tidur juga terganggu akibat banyak kali terbangun ketika tidur. Kajian juga mendapati kandungan magnesium yang tinggi dalam badan dan aluminum yang rendah boleh menyumbang tidur yang lebih lena. Kajian ini telah dibuktikan oleh James Penland di Human Nutrition Research Center di North Dakota. 
Penyelesaian

Ostematrix membantu melembutkan najis. Pengambilan air yang mencukupi juga memainkan peranan yang penting. Wani ambil 4biji sebelom tidur. Esok pagi perut akan jadi mesra toilet. hehe. So satu masalah dah selesai. Bagi yang ada masalah sembelit kronik gaban cuba Oste + Herblax

Untuk masalah Insomnia pula, ostematrix ni sangat istimewa sebab dah ada siap-siap kalsium dan magnesium sekali. Jadi sembelit tiada, tidur malam juga lena. Sampai sang suami kejut pun tak sedor diri. hahahha :p

Tambahan, yang ada masalah sakit pinggang pun bagus sangat makan ostematrix ni. KLIK

Testimoni Sembelit dan Tidur Lebih Lena#shakleeeffectoog

#shakleeeffectoog bersama http://www.anakkuwiraku.com/

~SHAKLEE MEMIKAT HATI?~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525
Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.

No comments:

Post a Comment

~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.