8 Aug 2014

RAWAT KENCING MANIS /DIABETIS DENGAN VIVIX SHAKLEE

Assalammualaikum..

Penyakit kencing manis adalah antara penyakit yang sangat popular dikalangan rakyat Malaysia bahkan juga di seluruh dunia. Punca penyakit ini antaranya terlalu banyak mengambil makanan manis dan tidak berkhasiat, kurang bersenam, cara hidup tak sihat serta pemakanan tidak seimbang.
Penyakit kencing manis ibarat pembunuh senyap kepada manusia. Biasanya, pesakit kencing manis juga ada menghidap sakit jantung, darah tinggi. Ini yang sering di sebut-sebut tiga serangkai. Bermula dengan 3 penyakit bahaya ini, lama-kelamaan ia akan menyerang buah pinggang pula. Kenapa?

Sakit buah pinggang sebenarnya berpunca daripada kesan mengambil bermacam-macam ubat iaitu ubat kencing manis, ubat darah tinggi, ubat sakit jantung dan sebagainya. Buah pinggang terjejas juga sebab kita banyak makan bahan kimia. Melalui ubat-ubatan tersebut.


VIVIX adalah Tonik Ajaib Shaklee
Dalam Vivix ada ramuan yang di panggil resveratrol iaitu daripada buah anggur muscadine, serta Knotweed Jepun. (selain ramuan asas purple carrot dan elderberry)

Apa itu resveratrol?
Resveratrol ialah satu jenis phenol semulajadi yang wujud di dalam tumbuhan anggur terutamanya jenis muskat dan anggur kulit merah serta Knotweed Jepun.
Kajian saintifik menunjukkan resveratrol sangat memainkan peranan dalam memanjangkan usia kerana ia dapat melawan penuaan pada tahap sel! Waah!!

Apa kaitannya dengan diabetes?
Ada dua cara resveratrol membantu pesakit diabetes:
1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin.
Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes.
Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan keluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula darah.

2. Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.
Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah di aktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan tahap sensitivitinya.
Kenapa VIVIX adalah Tonik Ajaib Shaklee?
Vivix Shaklee merupakan suplemen anti-penuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh saintis Shaklee.

Dalam ujian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisme penting penuaan pada tahap sel.

Ramuan utamanya ialah anggur muscadine iaitu anggur paling hebat dengan 20 kromosom (anggur biasa ada 19 kromosom), purple carrot, elder berry dan knotweed Jepun yang memang telah diketahui mempunyai nilai tinggi dalam kesihatan manusia.

Selain itu, Vivix Shaklee bertindak dengan 4 mekanisme penuaan tahap sel dengan

❤ melindungi dan memperbaiki kerosakan sel peringkat DNA!
❤ mengaktifkan kawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan
❤ menggalakkan pembentukan biogenesis mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel
❤ ramuan Vivix sendiri adalah 10kali lebih kuat dari resveratrol untuk melambatkan pembentukan protein AGE (advanced glycation ends products)

Kajian saintifik yang mengaitkan resveratrol dengan diabetes memang banyak. Tak percaya? Jom lihat banyak testimoni di berikan oleh pengguna yang berpuas hati.


#CREDIT
Alhamdulillah dah ramai yg amek vivix untuk kencing manis dan bacaan sudah turun, vivix ini hanya supplemen utk membantu, boleh terus mkn ubat yg doktor beri utk percepatkan proses pemulihan~SHAKLEE MEMIKAT HATI?~

untuk sebarang pertanyaan dan pembelian bole inbox wani

FB: Noor Malawani
PAGE: WANIZ SIMPLE SHOP
EMAIL: Wanizvitamin@gmail.com
SMS/WHATSAPP: 019-2833710
SHAKLEE ID: 929525
INSTAGRAM: waniz_simple_shop

1 comment:

  1. SET DIABETIS / KENCING MANIS.. VIVIX SHAKLEE adalah jawapannya. Hubungi wani utk sebarang pembelian. Konsultasi secara percuma. Dapatkan diskaun 20% setiap produk apabila anda mendaftar menjadi ahli. Sertai kami.. call/sms/whatsapp wani 019-2833710

    ReplyDelete

~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.