16 Apr 2014

MACAM MANA NAK BUAT BLOG


Entry kali ni wani cuba nak bantu yg baru bermula nak buat blog..wani pon bukan terror tapi nak share skit macam mana wani buat dlu..wani tahu ramai juga macam wani .. tak ghetii dunia moden yg serba canggih ni.. muehehhe.. tapi kebanyakkan anak muda sekarang celik IT..yg dah celik sila ketepi.. yang masih pejam tu meh sini.. hehhe..kita belajar sama-sama k..


1. Mula-mula sekali.. klik kat create blog..




2. Masukkan Detail anda..kemudian klik next step..


3. follow je.. klik..klik..klikk




4.  klik new blog pastu letak la nama blog dan pilih template.. then create blog..




5. klik start posting.. keluar cam pic kat bawah tu boleh la taip pape je..pastu publish..



6. klik view blog.. thenn wallaaaa.. siap sudahh..





selebihnya sila godek-godek kat dalam tu..rajin-rajin kaji dan mencuba.. Ni yang wani buat dlu.. kalo ada cara lebih mudah dari cara wani boleh la share kat komen.. maklum la wani guna zaman tok kaduk punye cara.. hehehhe..semoga dapat membantu anda yg pertama kali buat blog macam wani dlu.. semoga berjaya.. ^______^


~ INDEPENDENT DISTRIBUTOR~

~ INDEPENDENT DISTRIBUTOR~

~SHAKLEE MEMIKAT HATI?~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

No comments:

Post a Comment

~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.