9 Nov 2013

MASKER SECARA SEMULAJADI MENGGUNAKAN KULIT BUAH DAN SAYUR.

Setiap perempuan pastinya selalu ingin kelihatan cantik. Berbagai perawatan di salon kecantikan pun banyak dilakukan oleh sebahagian wanita. Rutin melakukan perawatan di salon banyak membuang duit? Cara tepat untuk mengatasinya adalah cuba lakukan perawatan kecantikan sendiri dirumah dengan berbagai bahan yang ada di dapur.Yuup, jangan langsung membuang kulit buah dan sayur. Ternyata kulit buah dan sayur banyak mengandung nutrisi yang baik untuk perawatan kecantikan. Yuk intip manfaat dari kulit buah dan sayur tersebut seperti dikutip dari Boldsky :

Kulit timun


Timun adalah salah satu sayuran yang banyak digunakan untuk perawatan kulit. Tak hanya bahagian isinya saja yang dapat digunakan untuk masker wajah, kulit mentimun juga berguna untuk membantu mengurangi noda hitam pada wajah.  Cuba terapkan kulit timun yang telah dihancurkan sebagai masker setiap malam sebelum tidur pada wajah.


Kulit kentang


Kulit kentang ternyata berguna untuk merawat kulit yang berjerawat. Kulit kentang juga mengandung vitamin C yang dapat membantu mengatasi masalah jerawat. Gunakan masker kulit kentang rutin sebelum tidur untuk membantu agar jerawat tidak berkembang.


Kulit lemonKulit lemon juga kaya akan vitamin C dan dapat digunakan untuk membantu mencerahkan kulit secara alami. Selain itu kulit lemon juga dapat mengatasi masalah tumbuhnya bulu halus pada wajah.


Kulit lobak


Jus buah lobak berguna untuk meningkatkan ketajaman penglihatan. Tak hanya isi, kulit lobak juga ternyata dapat digunakan untuk mengatasi kerutan pada wajah. Letakkan kulit lobak bersih pada kerutan sebagai masker untuk membantu mengurangi garis kerut gelap. Terapkan setidaknya 2 kali dalam seminggu.

Kulit pisangTak hanya buahnya yang enak dimakan, kulit pisang juga bisa dimanfaatkan loh.. Kulit pisang membantu menghilangkan bekas luka dan juga mencerahkan wajah. Caranya gosokkan bagian dalam kulit pisang yang berwarna putih di sekitar wajah dan leher atau pada bekas luka. Diamkan selama 10-15 minit kemudian bilas dengan air. Lakukan secara rutin untuk mendapat hasil maksima.

haaa.. senangkan.. nak chantek nak gebusss kene la rajin-rajin ye.. luaran wat masker semulajadi ni.. utk dalaman makan vitamin shaklee.. makan SET KECANTIKAN SHAKLEE ... sebab shaklee juga semulajadi..takkan pakai masker skali tapi nak gebuss terus kan.. pelan-pelan la.. konsisten pakai k.. selamat mencubaaaaa...

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: Wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525
No comments:

Post a Comment

~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.