25 Oct 2013

TALASEMIA DAN VITAMIN SHAKLEE YANG OHSEMMM

contoh bentuk muka pesakit talasemiaRamai yang memandang enteng terhadap penyakit TALASEMIA ni.. apa itu Talasemia..? secara ringkas Talasemia ialah penyakit kecacatan darah. Ia adalah penyakit yang diwarisi iaitu dari keluarga kepada anak. sebab tue kalau dalam tv kite banyak tengok suruh buat saringan ujian darah...sebab if seseorang yang mengidap talasemia berkahwin dengan pasangan yang mempunyai talasemia juga...

risiko anak-anak untuk mewarisi talasemia adalah besar. kecacatan pada darah nie menyebabkan hemoglobin dalam sel darah merah menjadi tak normal. biasanya orang yang menghidap talasemia tak dapat hasilkan hemoglobin yang cukup dalam darah...selalu pesakit talasemia kelihatan kerana paras hemoglobin yang rendah (anemia).


Vitamin Shaklee yang disarankanUntuk pesakit talasemia Alfalfa Complex dan Vitalea Iron Formula tidak sesuai di ambil dan tidak digalakkan, manakala vitamin yang sesuai diambil ialah:
Bcomplex- Membantu meningkatkan tenaga dan membina sel darah merah.

Vitamin E - Mengandungi antioksidan bagi membantu melindungi sel darah merah

Ostematrix
-
sesuai kerana ia lengkap dengan magnesium dan vitamin D yang boleh membantu meningkatkan tenaga.

Zinc
- Bantu menguatkan imun, mengurangkan high-density lipoproteins

Energizing Soy Protein (ESP)
- berfungsi membina sel-sel baru didalam tubuh badan pesakit, termasuklah dengan sel-sel darah merah, ia juga mampu meningkatkan tenaga.

~SHAKLEE MEMIKAT HATI?~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

No comments:

Post a Comment

~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.