21 Oct 2013

SET ECZEMA UNTUK KANAK-KANAK


Ekzema adalah keadaan kulit yang kering,kemerah-merahan dan gatal dan kadang-kadang Ekzema juga dikenali sebagai ekzema atopik atau dermatitis.Kawasan-kawasan yang paling terjejas di kalangan bayi adalah tangan, muka, leher, siku dan belakang lutut.

Ekzema menjadikan ketahanan kulit tidak berfungsi dgn cara yang sepatutnya. Ini boleh membuat kulit bayi atau anak anda adalah lebih mudah terdedah kepada jangkitan dan alahan yang boleh membuat keadaan menjadi lebih teruk.

Keadaan akan menjadi lebih teruk apabila kulit semakin mengering.Kulit mereka akan menjadi sangat gatal dan sekiranya digaru berulang-ulang, lapisan kulit akan terkoyak dan mula meruam.
 

Kanak-kanak yang menghidap Ekzema ada yang sangat sensitif pada bahan kimia seperti syampu, pelembut kain, sabun dan lain-lain lagi.Bahan tersebut boleh menjadikan ekzema tersebut menjadi lebih teruk. Terdapat juga mereka yang sangat sensitif  kepada bahan tertentu seperti nikel dalam barang kemas. 

 Ekzema tidak boleh diubati, tetapi ia boleh dikawal dengan rawatan yang betul.

Mungkin ini berita sedih.Tapi, wani yakin,  semua penyakit pasti ada penawarnya.So, parents, jgn Give up ok?teruskan usaha anda membantu anak anda menjalani kehidupannya dengan lebih baik, in shaa Allah.

Di dalam Shaklee, kami ada menyediakan set cadangan untuk mengurangkan masalah Ekzema anak anda.Alhamdulillah, sudah ada parents yg sangat berpuashati dengan Set utk mengatasi Eczema di kalangan kanak-kanak ini.
 Parents yang berminat untuk mencuba, boleh contact wani directly k?

~SHAKLEE MEMIKAT HATI?~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

No comments:

Post a Comment

~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.