9 Oct 2013

KELEBIHAN IBU HAMIL..
Kelebihan Ibu Mengandung :

1-Tahukah anda Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.Wanita yang hamil dapat pahala puasa disiang hari & pahala ibadat dimalam hari.

2-Wanita yang bersalin dapat pahala 70 thn solat & puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah bagi satu pahala haji.Sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin ia dikira sebagai mati syahid.

3-Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.

4-Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa.

5-Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

6-Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit dapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

7-Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yang sakit akan di ampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya & bila dia hiburkan hati anaknya Allah beri 12 tahun pahala ibadatMasyaa ALLAH... begitu bertuahnye ibu-ibu di luar sana.. mengingatkan wani saat indah bila kehamilan bermula dan melahirkan setelah 3tahun berumahtangga... kini ,misi wani ingin menyusukan anak wani sehingga 2tahun.. Insyaa ALLAH..


Bagi wanita di luar sana yang sedang menunggu REZEKI ALLAH ini, wani doakan semoga Allah beri Zuriat pada mereka yang benar-benar ingin memiliki.. BERUSAHA, BERDOA DAN TAWAKAL PADA ALLAH.. Sesungguhnya DIA MAHA PEMBERI REZEKI..bagi mereka yg berusaha utk hamil boleh la ikhtiar menggunakan SET KESUBURAN SHAKLEE

in syaa ALLAH....


No comments:

Post a Comment

~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.