31 Aug 2013

PETUA MENGAWAL NAFSU MAKAN

Petua Untuk Mengawal Nafsu Makan

1. Tingkatkan Motivasi dan Kuatkan Semangat - Dalam apa jua perkara yang anda lakukan, motivasi diri adalah penting. Melalui motivasi yang tinggi, anda berupaya mengawal pola pemakanan dan nafsu makan. Di samping itu, anda perlu membiasakan perut agar tidak mudah berasa lapar.

2. Makanan Kaya Serat atau Tinggi Kandungan Air - Pilih makanan yang kaya dengan serat. Bijirin, buah-buahan, gandum dan sayur-sayuran adalah contoh terbaik. Ataupun makan sahaja buah-buahan yang mempunyai kandungan air yang tinggi. Betik dan tembikai boleh anda masukkan dalam senarai. Sebabnya, kandungan air yang tinggi akan membuatkan perut anda terasa penuh, berisi dan mengenyangkan.

3. Makan Buah-buahan sekali dengan Kulit dan Serat Putihnya - Jikalau anda memakan buah oren mahupun limau, makanlah sekali dengan seratnya yang berwarna putih. Ia boleh membuatkan perut anda kenyang.

nak senang amik la esp shaklee.. hehehe... peace...

No comments:

Post a Comment

~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.