30 May 2013

SHISEIDO NATURGO MUD MASK

http://3.bp.blogspot.com/-NVbOs7SkCVE/UJpno5t3QII/AAAAAAAACUY/BzE4-3n2vfQ/s1600/naturgo_1_221110211153_ll.jpg.jpg

RM1/PCS

Shiseido Naturgo Mud Mask terbuat dari lumpur yang ada di laut dalam, kaya mineral dan bahan alami. Shiseido Naturgo Mud Mask dapat membersihkan pori-pori secara menyeluruh,mengawal minyak berlebih, menghaluskan wajah, mengurangkn jerawat dan mencerahkan wajah.. bagus utk mereka yg mempunyai minyak berlebihan di muka..

cara pemakaian..

1) Cuci muka terlebih dahulu seperti biasa.

2) Steam atau wapkan muka dengan air panas agar pori2 terbuka lebih kurang 5 minit. (lagi mudah nak buang blackhead)

3) Sapukan masker di muka anda, terutama bahagian yg diinginkan seperti hidung atau di kawasan yg byk blackhead & whitehead. (Jauhkan dari terkena pd kening, bibir dan kawasan mata)

4) Boleh gunakan dangan jari. Kalau pakai jari lebih mudah untuk disapu supaya lebih rata di muka.

5) Biarkan selama lebih kurang 30 minit hingga masker benar2 kering/keras.

6) Cabut masker perlahan dari bawah ke arah atas wajah anda dan anda akan lihat sendiri blackhead & whitehead melekat di mask.

7) Bersihkan wajah dengan air dingin agar pori-pori tertutup dengan sempurna.
Boleh digunakan 1 atau 2 kali seminggu. Jika hanya digunakan untuk kawasan hidung, 1 sachet dapat digunakan untuk 2 atau 3 kali penggunaan. Simpan baki masker yang belum digunakan dalam bekas bertutup.

UNTUK DI BORONG..
boleh campur
-black ,white , naturgo, dan eye mask warna transparent

50pcs- rm45        -All free pos semenanjung.. Sabah sarawak +rm10
100pcs-rm68      -All free pos semenanjung.. Sabah sarawak +rm15
200pcs-rm130    -All free pos semenanjung.. Sabah sarawak +rm20
300pcs-rm180     -All free pos semenanjung.. Sabah sarawak +rm25
400pcs-rm230     -All free pos semenanjung.. Sabah sarawak +rm30
500pcs-rm275     -All free pos semenanjung.. Sabah sarawak +rm35
*PENGGUNAAN POS LAJU*


501pcs keatas perlu tambah kos pos utk seluruh Malaysia



ANDA BERMINAT..??JOM INBOX/PM WANI DI
FB: Noor Malawani (Waniz Vitamin)
PAGE: WANIZ SIMPLE SHOP
GMAIL: Wanizvitamin@gmail.com
SMS/WHATSAPP: 019-2833710

SHISEIDO WHITE MASK

http://jakarta.goodizz.com/uploads/deals/photos/450c929dce8b34a05a22ad2e0881f9209180f405.jpg

RM1/PCS

Shiseido White Masker Peel-Off Whitening Face

Masker shiseido putih merupakan masker yang berfungsi untuk mencerahkan warna kulit wajah. Ini tidak sama dengan shiseido black mask
, karena yang black lebih fokus pada Blackhead & whitehead sedangkan masker shiseido putih lebih utama ke pemutih wajah dan melembapkan.Namun masker ini juga bisa mengangkat sel-sel kulit mati yang tertinggal di kulit wajah, membersihkan pori-pori sehingga sirkulasi udara untuk kulit berjalan lebih baik.

Cara pemakaian Shiseido Peel-off White Mask :
1. Bersihkan wajah terlebih dahulu, lalu keringkan
2. Sapukn Shiseido  white ke seluruh wajah (Hindari kwsn mata, alis dan bibir)
3. Tunggu hingga kering (25 mnt ~ 30 mnt)
4. Kopek secara perlahan dari bawah ke atas
5. Gunakan 2-3 kali dalam seminggu

UNTUK DI BORONG..
boleh campur
-black ,white , naturgo, dan eye mask warna transparent

50pcs- rm45        -All free pos semenanjung.. Sabah sarawak +rm10
100pcs-rm68      -All free pos semenanjung.. Sabah sarawak +rm15
200pcs-rm130    -All free pos semenanjung.. Sabah sarawak +rm20
300pcs-rm180     -All free pos semenanjung.. Sabah sarawak +rm25
400pcs-rm230     -All free pos semenanjung.. Sabah sarawak +rm30
500pcs-rm275     -All free pos semenanjung.. Sabah sarawak +rm35
*PENGGUNAAN POS LAJU*


501pcs keatas perlu tambah kos pos utk seluruh Malaysia

ANDA BERMINAT..??JOM INBOX/PM WANI DI
FB: Noor Malawani (Waniz Vitamin)
PAGE: WANIZ SIMPLE SHOP
GMAIL: Wanizvitamin@gmail.com
SMS/WHATSAPP: 019-2833710

SHISEIDO BLACK MASK

http://www.scarlettstall.com/content/uploads/mtoc/product_images/blackmask1101111151154ll.jpg.jpg

HARGA RUNCIT RM1/PCS

Shiseido Black Mask adalah peel off mask yang berfungsi untuk membuang blackhead dan whitehead.  Shiseido Black Mask akan memudahkan pengguna untuk mengeluarkan blackhead dan tidak merosakkan struktur kulit muka. Ada individu menggunakan kuku untuk memicit blackhead keluar dari kulit wajah. Kaedah tersebut bukan sahaja merosakkan struktur kulit muka tetapi boleh meninggalkan kesan kemerahan di wajah.

Secara ringkasnya Penggunaan Shiseido Black Mask

    Mengeluarkan blackhead
    Menghilangkan kotoran di wajah
    Mengecilkan pori-pori wajah, mengurangkan kedutan, anti penuaan dan mencerahkan wajah.
1) Cuci muka terlebih dahulu seperti biasa.

2) Steam atau wapkan muka dengan air panas agar pori2 terbuka lebih kurang 5 minit. (lagi mudah nak buang blackhead)

3) Sapukan masker di muka anda, terutama bahagian yg diinginkan seperti hidung atau di kawasan yg byk blackhead & whitehead. (Jauhkan dari terkena pd kening, bibir dan kawasan mata)

4) Boleh gunakan dangan jari. Kalau pakai jari lebih mudah untuk disapu supaya lebih rata di muka.

5) Biarkan selama lebih kurang 30 minit hingga masker benar2 kering/keras.

6) Cabut masker perlahan dari bawah ke arah atas wajah anda dan anda akan lihat sendiri blackhead & whitehead melekat di mask.

7) Bersihkan wajah dengan air dingin agar pori-pori tertutup dengan sempurna.
Boleh digunakan 1 atau 2 kali seminggu. Jika hanya digunakan untuk kawasan hidung, 1 sachet dapat digunakan untuk 2 atau 3 kali penggunaan. Simpan baki masker yang belum digunakan dalam bekas bertutup.


https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/p480x480/72662_393460370751855_1872343769_n.jpg

UNTUK DI BORONG..
boleh campur
-black ,white , naturgo, dan eye mask warna transparent

50pcs- rm45        -All free pos semenanjung.. Sabah sarawak +rm10
100pcs-rm68      -All free pos semenanjung.. Sabah sarawak +rm15
200pcs-rm130    -All free pos semenanjung.. Sabah sarawak +rm20
300pcs-rm180     -All free pos semenanjung.. Sabah sarawak +rm25
400pcs-rm230     -All free pos semenanjung.. Sabah sarawak +rm30
500pcs-rm275     -All free pos semenanjung.. Sabah sarawak +rm35
*PENGGUNAAN POS LAJU*


501pcs keatas perlu tambah kos pos utk seluruh Malaysia



ANDA BERMINAT..??JOM INBOX/PM WANI DI
FB: Noor Malawani (Waniz Vitamin)
PAGE: WANIZ SIMPLE SHOP
GMAIL: Wanizvitamin@gmail.com
SMS/WHATSAPP: 019-2833710

APA ITU LECITHIN DAN SIAPA PERLUKANNYA...??





Kandungan Lecithin:-

  • Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian .
  • Kolin – satu komponen neurotransmitter
  • Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf
  • Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan

Kegunaan Lecithin :-
PALING UTAMA

  1. Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)
  2. Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol
  3. Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
  4. Membantu kawal paras triglycerides
  5. Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  6. Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol

PENTING UNTUK FUNGSI OTAK

  1. Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb
  2. Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecitin
  3. Lecitin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecitin, manakala 70% lemak di hati (liver) adalah lecitin.

UNTUK KAUM TUA

  1. Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua
  2. Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat yang menjadi punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb

UNTUK PENGHADAMAN

  • Lecitin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman

UNTUK SEL

  1. Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel
  2. Choline & lecitin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita

UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)

  • Fungsi utama lecitin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.

Kepada mereka yang nak kuruskan badan, atau kepada mereka yang banyak menggunakan otak (student contohnya), amatlah digalakkan mengambil Lecithin ni sebagai makanan tambahan.


kredit * kak hadha


Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.

~SHAKLEE MEMIKAT HATI~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan

BAHAYA PARABENS..

INFO WAJIB BACA

Takut plak baca info psl PARABENS yg member share ngan baru google tadi. Patutla skrg ramai ANAK-ANAK yg dpt ALAHAN. Slh satu punca ALAHAN ni rupenye kndungan bhn2 kimia dlm cosmestic dan jugak TOILETRIES mcm SHAMPU, UBAT GIGI, SABUN.. Alahai...kene jage2 betol skrg.

Penyebab kanser jgk bnde2 ni semua. Bahan-bahan kimia ni meresap dalam pembuluh darah melalui pori-pori. Kalau pregannt, bahan tersebut dapat menembusi plasenta (tali pusat) sehingga masuk ke aliran darah janin. Ni antara info yg sy dapat:

Merkuri
Bahan kimia kosmetik yang mengandung Merkuri biasanya banyak terdapat pada sebagian produk pemutih. Ciri kosmetik yang menggunakan merkuri adalah efek segera didapat setelah pemakaian, kulit berwarna kemerahan dibawah sinar matahari dan kadang-kadang menimbulkan iritasi pada awal pemakaian.

Assutane
Bahan kimia ini biasanya digunakan untuk ubat jerawat. Penggunaan Assutane masa hamil boleh membahayakan kehamilan dan mengakibatkan keguguran.

Parabéns
Bahan kimia ini digunakan untuk mengawetkan produk perawatan kulit. Penggunaan parabens waktu hamil boleh mengakibatkan gangguan sistem reproduksi bayi.

Benzoil Peroksida
Bahan kimia ini juga biasa terdapat pada produk anti jerawat. Benzoil Peroksida juga termasuk bahan kimia kosmetik yang berbahaya dan harus dihindari untuk digunakan pada masa kehamilan.

Phthalates atau Ftalat
Bahan kimia ini adalah pengharum kosmetik dan lotion. Sebenarnya bahan ini digunakan untuk proses pembuatan plastik. Ciri kosmetik yang memakai phthalates adalah berbau tajam. Bahan-bahan kimia ini juga termasuk dalam bahan kimia yang harus dihindari untuk digunakan waktu hamil.

Hidroquinon
Bahan kimia ini berbahaya untuk digunakan baik sebelum maupun saat hamil karena boleh menyebabkan kanser dan mengganggu pertumbuhan janin. Hidroquinon terdapat pada krim pemutih dan ubat penghilang bekas luka.

Asam salisilat (beta hidroxy acid)
Zat kimia ini banyak ditemukan pada produk anti penuaan, ubat jerawat, pembersih atau lotion. Penggunaan Asam salisilat (beta hidroxy acid) dalam dos rendah masih cukup aman dan dibolehkan, namun pada dos tinggi dikhuawatirkan menyebabkan janin catat.

Retinoid (vitamin A)
Retinoid banyak terdapat pada masker wajah dan krim anti jerawat. Bahan kimia ini berbahaya bagi janin.

1,4 Dioksana
Bahan kimia yang satu ini biasanya banyak terdapat pada produk kosmetik pelembab. Zat ini juga tidak elok dan berbahaya untuk digunakan pada masa kehamilan.

Alhmdulillah bertemu dgn SHAKLEE.
Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk kami adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan kami benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.

~Vitamin Hatiku ~
credit: Hanim Mansor

29 May 2013

PAIN KILLER: KAWAN ATAU LAWAN..??

Perkongsian dari seorang doktor:

Salam semua sahabat...

Kali ini saya nak kongsi maklumat mengenai pain killer. Semasa saya bekerja di Jabatan Gatroenterology( penyakit perut ) dan Nephrology( buah pinggang ) banyak sangat pesakit yang masuk sebab pendarahan dalam perut dan rosak buah pinggang. Apa puncanya? Banyak puncanya tetapi punca yang kita mampu cegah ialah pain killer.

http://www.delrayrecoverycenter.com/wp-content/themes/delray2011/images/pain-killers.jpg




Selalunya saya tengok menjadi trend dikalangan GP( klinik ) bagi pain killer kat orang tua, biasalah sakit urat. kalau tengok nama pain killer tu biasanya Voren( Diclofenic ) , Ponstan( Mfenemic ), Synflex( Neproxen ). Tu semua adalah pain killer kita panggil NSAIDS( non steroidal anti inflammatory drug ) yg biasa diberi kepada pesakit. Tak cukup dengan tu ada GP yg bagi steroid Prednisolon sebagai sakit urat.

Memang pesakit suka giler dengan combination NSAIDS dan steroid sebab kesannya serta merta boleh rasa. Sebab tu ada orang tua marah kalau tak bagi dia ubat sakit urat termasuklah saya pernah kena marah. Tapi mereka tak tahu kesan buruknya. Saya melihat saban hari pesakit datang dengan berak najis hitam macam rambut, atau muntah darah. Najis hitam tu sebab ada pendarahan. Biasanya pesakit akan pucat dan letih sebab kehilangan banyak darah. Yang lebih parah ada yang maut disebabkan kehilangan banyak darah.

Puncanya pain killer. pain killer akan menghakis dinding perut, lama-kelamaan akan tembus dan menghakis pembuluh darah. Itu yang jadi pendarahan. Selalunya orang tua.

Kalau orang muda pulak, kesnya datang dengan rosak buah pinggang. Uncle saya pun adalang mangsa kepada  pain killer. Dia ada gout so hari-hari maan pain killer. Sampailah suatu hari buah pinggang dia rosak dan perlu dialisis. Namun dia bernasib baik sebab berjaya buat Renal Transplant.

Nak cakapnya, hati-hati dengan pain killer. Dia boleh jadi kawan kalau guna dia dengan betul. pain killer bukan ubat untuk dimakan berpanjangan, macam darah tinggi, kencing manis. Makan bila sakit je. Kalau sakit berpanjangan cuba kurangkan dengan kaedah luaran, minyak panas ke, hot pack ke. lebih selamat.
atau bole cuba supplement shaklee dr mgambil pain killer..

konsultasi percuma berkenaan masalah dan produk yg bersesuaian untuk anda..

ANDA BERMINAT..??JOM INBOX/PM WANI DI
FB: Noor Malawani (Waniz Vitamin)
PAGE: WANIZ SIMPLE SHOP
GMAIL: Wanizvitamin@gmail.com
SMS/WHATSAPP: 019-2833710
SHAKLEE ID: 929525

COD AREA PUCHONG SAHAJA..
POS SELURUH MALAYSIA..
APA TUNGGU LAGI..??
DAPATKAN SHAKLEE ANDA SEKARANG..!!!

SUSU IBU DAN ZAT BESI VITALEA

Vita-Lea Iron formula membekalkan keperluan zat besi harian. Lengkapkan pengambilan dengan Vita-C untuk memudahkan penyerapan.

AWAS!!! Zat Besi (Vitalea) tidak boleh diambil bersama-sama dengan (serentak) kalsium (Ostematrix) dan kacang soya (Soy Protein) kerana ia boleh mengganggu penyerapan zat besi.



So buat para wanita terutama ibu hamil dan menyusu, dapatkan sekurang-kurangnya VITALEA dan VITA-C Shaklee untuk kekal cergas dan cerdas di waktu ‘itu’.Salah satu ‘concern’ terhadap bayi yang menyusu ibu adalah kekurangan zat besi selepas usianya 6 bulan. Kenapa 6 bulan? Dan kenapa zat besi?

Saya telah berbincang dengan pakar kanak-kanak yang selalu kami kunjungi, kerana beliau seorang pro-breastfeeding.

Kata beliau, biasanya selepas 6 bulan, bayi sudah diberi makan, dan mungkin frekuensi minum susu berkurangan dari biasa. Jadi, kebanyakan ibu akan mula datang haid tatkala bayi berusia 6 bulan. Ketika kedatangan haid, wanita kehilangan sehingga 15% zat besi tubuhnya. Apabila tubuh ibu kehilangan zat besi, bekalan zat besi kepada susu ibu juga turut menyusut.

Zat besi kebanyakannya terdapat dalam sel darah merah, iaitu sebanyak 70%.

Kepentingan zat besi:
*Untuk pembentukan hemoglobin dalam sel darah merah
*Untuk pembentukan myoglobin dalam otot
*Membawa oksigen ke seluruh badan
*Penggunaan tenaga yang optimum.

Kekurangan zat besi boleh menyebabkan :
*Anemia
*ADHD
*Kelesuan dan keletihan

Zat besi amat penting untuk perkembangan kanak-kanak yang sihat, sama ada dari segi fizikal atau mentalnya. Jadi, ibu yang menyusu terutamanya, patut mendapatkan zat besi secukupnya, terutama apabila sudah datang bulan selepas bersalin.
sumber:vitamin semulajadi

BAGAIMANA MEKANISMA GLA MEMBAKAR LEMAK..??

http://4.bp.blogspot.com/-jTOcAXx6Z9M/UUaa3oTpQuI/AAAAAAAADCE/LIIrriBcLs4/s400/glaComplex.gif

1. GLA bantu regulate water retention and sodium balanced.

2. GLA berfungsi melalui jaringan hormon dan mengawal seluruh fungsi badan pada peringkat sel. Jadi ia sangat penting dalam WEIGHT CONTROL. Caranya?

  >> GLA mengelakkan weight Gain bagi orang yang mengalami penurunan berat badan sebelum ini.

  >> GLA bertindak sebagai appetite suppressant kerana GLA meningkatkan hormon serotonin. Hormon serotonon inilah yang menyebabkan kita rasa sentiasa kenyang, jadi taklah kita asyik nak makan.

 >> Stress, kurang tidur, pemakanan tidak seimbang boleh menyumbang kepada penghasilan Cortisol dan menyebabkan badan menyimpan lemak lebih dari keperluan badan. ( selalunya di abdorminal area).

Sebab itu pentingnya GLA ni untuk regulate hormon badan kita di samping mengamalkan cara hidup dan caramakan yang sihat.

Jadi bolehlah ADD-ON GLA dalam set Weight Management Anda.

Set Weight Management:
Minimum: Lecithin + Alfalfa
Lengkap: Lecithin + Alfalfa + ESP / Cinch + Cinch Teamix

Jika anda dah cuba set Weight Management ni, berat lambat turun, apa kata add-on GLA...penerimaan badan setiap orang biasanya tak sama...ada yang berat badan turun hanya dengan amalkan set minimum...ada yang susah yang amat. dalam kes ini,GLA dapat membantu anda.

Anda berminat dengan Set Weight Management atau GLA Shaklee?

ANDA BERMINAT..??JOM INBOX/PM WANI DI
FB: Noor Malawani (Waniz Vitamin)
PAGE: WANIZ SIMPLE SHOP
GMAIL: Wanizvitamin@gmail.com
SMS/WHATSAPP: 019-2833710
SHAKLEE ID: 929525

COD AREA PUCHONG SAHAJA..
POS SELURUH MALAYSIA..
APA TUNGGU LAGI..??
DAPATKAN SHAKLEE ANDA SEKARANG..!!!


PERBEZAAAN ESP DENGAN SOYA BIASA : WAJIB BACA





Sejak akhir-akhir ni,ramai sangat yang bertanya dan meragui khasiat ESP serta menyamakan dengan sumber soya biasa. Dekat sini saya buat sedikit summary dan pemahaman supaya setiap yang kita ambil atau makan, kita mengambilnya dengan ilmu.  Makan tanpa ilmu tak bermakna apa-apa,malah akan memberi impak yg tak bagus sebab kita akan mudah goyah dan ketidakyakinan itu sendiri.



ESP ialah protin..kenapa protin penting?

  • Sbb Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti Membina sel-sel baru, Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru, Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru.
  • APA yg BEST tentang ESP ?merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian, Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol Dan Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif, disamping Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna.

    ESP juga Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.Kandungan lemak dlm ESP sangat minum iaitu (1gm) Dan Tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah. Dan plg penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga
  • Kelebihan ESP Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri, Bantu hilangkan parut jerawat di muka, Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih, Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur, Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.ESP juga Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.


  • ESP jika diambil bersama supplement2 lain akan bantu penyerapan yg lebih baik semua supplement yg kita ambik..cepat menyerap dan kesan yg lebih baik berbanding mereka yg tak ambil bersama ESP.

part tu sure dah tau kan..so..nak tau kenapa ESP soya BERBEZA daripada soya biasa?? 

JOM BACA 7 KRITERIA PENTING ESP :

INFO : Produk -ESP - 7 kriteria/panduan/guideline utk memilih suplemen SOY PROTEIN

  • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
  • Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan
  • Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
  • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
  • Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium

Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.

~SHAKLEE MEMIKAT HATI~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan


KHASIAT LECITHIN SHAKLEE MEMANG BEST..!!



Fakta-fakta mengenai khasiat Lecithin ini.

  • Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke,heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 - 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini.


  • Kenapa org yang nak kurus suke Lecithin? Sebab ia bertindakmengemulsikan lemak (ayat simplenye .. ianya memecahkan lemak). Tahukah anda? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

  • Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc .. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.

  • Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.

  • Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.

  • Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.

  • Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.

  • Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana iamenggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..

  • Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi, hay fever, asma, bronkitis dan emphysema.

  • Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint (sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.

  • Lecithin adalah zat utk kecantikan .. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat .. cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.

  • Lecithin bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE .. BILE ni fungsinya plak mencairkan lemak dan .. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan
Best kan Lecithin ni? So, jangan tunggu lagi. Segera hubungi saya untuk mendapatkan stok Lecithin anda :)
Sharing is Caring!


Lecithin  Emulsifier Semulajadi Akademi Sains Nasional (The National Academy of Sciences) telah menentukan bahawa kolina adalah penting dalam pemakanan kerana ia meningkatkan kesihatan otak, hati, sistem kardiovaskular dan pembiakan.

Kolina adalah suatu komponen neuro-penghantar asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan sistem saraf. Setiap kapsul membekalkan 530 mg lesitin, termasuk 80 mg fosfatidilkolina dan 48 mg fosfatidilinositol Diperolehi secara semula jadi daripada kekacang soya..


ANDA BERMINAT..??JOM INBOX/PM WANI DI
FB: Noor Malawani (Waniz Vitamin)
PAGE: WANIZ SIMPLE SHOP
GMAIL: Wanizvitamin@gmail.com
SMS/WHATSAPP: 019-2833710
SHAKLEE ID: 929525

COD AREA PUCHONG SAHAJA..
POS SELURUH MALAYSIA..
APA TUNGGU LAGI..??
DAPATKAN SHAKLEE ANDA SEKARANG..!!!

APAKAH KANDUNGAN PENTING MINYAK IKAN..?

Minyak ikan mengandungi asid lemak penting yang diperlukan oleh badan iaitu asid lemak Omega-3. Omega-3 tidak dapat dihasilkan oleh badan, ia perlu di ambil dari pemakanan. Ada 7 jenis asid lemak omega-3 antaranya ialah EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi-fungsi otak.

Harini saya nak bercerita mengenai DHA.

DHA (Docosahexaenoic acid) adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak. DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain. Acapkali kita melihat/membaca iklan susu formula yang menekankan tentang khasiat DHA yang terkandung dalam produk mereka...Namun begitu, tahukah anda bahawa ibu juga mampu membekalkan DHA dalam susu ibu?
Teruskan membaca...

Susu Ibu Kaya dengan DHA
Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA.

Atas sebab ini pakar mencadangkan suplemen Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri. Selain itu, suplemen lain yang disyorkan untuk ibu mengandung atau menyusu, seperti asid folik, tetapi Omega 3 lemak tidak terkecuali untuk pembangunan otak janin, pembangunan mata, dan lain-lain aspek perkembangan janin.

Terdapat kajian yang dijalankan untuk membandingkan kesan kekurangan pengambilan makanan yang mengandungi DHA (di kalangan ibu mengandung) ke atas bayi mereka, dan kajian kesan pengambilan suplemen DHA di kalangan ibu hamil ke atas anak mereka....

KAJIAN 1
The Lancet pada tahun 2007, 11,000 wanita diuji.
Kesan tahap pengambilan makanan laut yang rendah (kurang daripada 340 gram) terhadap pembangunan kanak-kanak.

  • Anak-anak wanita yang terlibat dalam kajian ini telah diuji dari umur 6 hingga 8 bulan.
  • Didapati bahawa tahap pengambilan makanan laut yang rendah semasa mengandung melahirkan kanak-kanak yang mempamerkan tahap IQ yang lebih rendah berbanding daripada mereka yang mempunyai tahap pengambilan makanan laut yang tinggi semasa mengandung.
  • Bukan itu sahaja, ia juga menunjukkan bahawa anak-anak wanita dengan tahap pengambilan makanan laut yang lebih rendah mempunyai masalah-masalah lain seperti kurang kemahiran komunikasi dan kurang kemahiran motor halus serta beberapa isu-isu tingkah laku sosial.

KAJIAN 2
American Journal of Clinical Nutrition, 2007
Kesan daripada suplemen DHA pada wanita hamil. 

  • Suplemen yang telah dimakan dari bar bijirin yang ditambah dengan DHA. Suplemen bermula pada 24 minggu kehamilan sehingga kelahiran.
  • Didapati bahawa bayi wanita yang telah ditambah diet mereka dengan DHA semasa hamil menyelesaikan masalah dengan lebih baik berbanding daripada kumpulan ibu yang tidak menerima makanan diperkaya DHA.
  • Banyak lagi kajian demi kajian dilakukan. Keputusan masih membawa kepada kesimpulan bahawa pengambil minyak ikan, dan khusus DHA, semasa mengandung boleh memberi bayi anda suatu permulaan yang baik dalam kehidupan.

Nah...terbukti bahawa bayi perlu dibekalkan dengan khasiat DHA yang mencukupi bagi menjamin perkembangan otak yang sihat dan cergas. Berapakah jumlah DHA yang diperlukan oleh ibu2 ?
  Cadangan Kuantiti Pengambilan DHA
Sekitar 200 hingga 300 mg DHA sehari dicadangkan bagi ibu-ibu yang mengandung dan menyusu. Dengan corak pemakanan harian moden kini, kita tidak mungkin akan mendapat DHA yang cukup di dalam makanan kita.
DHA didapati terutamanya dalam minyak ikan, bersama-sama dengan asid lemak Omega 3 lain seperti EPA. Ibu-ibu mesti berhati-hati dalam memilih suplemen Omega 3.  

Harga dan jenama tidak menjamin ia adalah minyak ikan yang bagus. Kenapa??? Kerana....

  • Ikan boleh mengumpul toksin laut dalam sistem mereka, seperti PCB dan merkuri. Tambahan pula rantaian makanan ikan menjadikan lebih tinggi kepekatan toksin jahat yang mesti dijauhi.
  •  Atas sebab ini suplemen Omega 3 mesti dihasilkan dengan teknologi yang tinggi dan melalui saringan yang ketat bagi memastikan ia benar-benar bebas daripada mana-mana bahan cemar.
Terdapat piawaian antarabangsa yang ketat untuk memantau tahap pencemaran yang terdapat dalam suplemen Omega 3. Suplemen Omega 3 yang terbaik mesti bebas daripada sebarang bentuk pencemaran kimia. Oleh itu mereka menggunakan ikan yang didapati di bahagian yang paling bersih lautan dunia, mereka memproses ikan dengan cara yang tertentu supaya pencemaran sama sekali dihapuskan.

Bagaimana hendak mendapatkan Omega 3 yang memenuhi piawaian tersebut?
Haaa, ini dia produknya... OmegaGuard dari Shaklee. Setiap kapsul menawarkan 330mg asid lemak Omega 3.




Perbezaan Shaklee:
Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
 OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.*

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

SAKIT JANTUNG..?? ADA KAITAN DGN KOLESTROL..??

Penyakit jantung koronari(Coronary heart disease) tersenarai sebagai penyakit pembunuh nombor satu di dunia, dan dianggap 'musuh nombor satu' dalam kehidupan harian kita. Menduduki tempat teratas telah membuatkan penyakit jantung bukan lagi menjadi pembunuh misteri. Paras kolesterol yang tinggi, diabetes, hipertensi, kegemukan, merokok, kurang melakukan senaman, faktor jantina, dan proses penuaan adalah antara faktor penyumbang kepada penyakit tersebut.

                                                                               

Pakar Perunding Kardiologi, Hospital Pakar Puteri Johor Bahru, Dr. Yap Sau Peng, berkata pembentukan kolesterol dalam pembuluh darah jantung adalah penyumbang utama penyakit jantung koronari. Menurut beliau, proses pembentukan ini mengambil masa bertahun-tahun lamanya sehinggalah 'gejalanya' dialami. "Pembentukan kolesterol ini bermula sejak muda lagi, bukan apabila seseorang telah berusia", katanya. Jantung terdiri daripada otot-otot jantung dan empat injap jantung. Organ ini memerlukan bekalan oksigen yang mencukupi untuk berfungsi dengan baik.

                                                                               

Bekalan oksigen ini diperoleh dari pembuluh darah jantung yang juga dikenali sebagai arteri. Pembuluh darah jantung ini terletak pada permukaan jantung. Setiap individu mempunyai tiga pembuluh darah utama.Penyakit jantung koronari juga dikenali sebagai "penyakit arteri koronari". Pembuluh darah ini berfungsi membekalkan otot-otot jantung dengan oksigen dan zat makanan. Seseorang boleh mendapat penyakit jantung koronari apabila satu atau lebih pembuluh darah ini menjadi sempit. Ini berlaku kerana pemendapan kolesterol dan pembentukan plak yang terdiri daripada kolesterol dan parut-parut tisu. Sel-sel yang meliputi kolesterol pada dinding pembuluh darah ini menjejaskan aliran darah ke jantung.

Menurut Dr. Yap, 30 peratus pesakit yang mendapat serangan jantung meninggal dunia secara mengejut. Ini kerana berlaku penyumbatan 100 peratus pada pembuluh darah. Keadaan ini mengakibatkan elektrik jantung tidak stabil. Ketidakstabilan ini turut menghentikan denyutan jantung. Jantung yang bergetar ini tidak dapat berfungsinya dengan baik. Ini mengakibatkan seluruh badan tidak mendapat oksigen yang mencukupi. Sekiranya pesakit tidak mendapat rawatan dalam tempoh empat minit, risiko kematian adalah tinggi.Bagaimanapun, keadaan yang dikenali sebagai pemfibrilan ventrikel ini boleh dibantu dengan mesin kejutan AT.

sumber: http://busuk.org/ping/view/101155


Oleh itu, bagi saya pengamal suplemen, saya cadangkan anda menjaga jantung anda dengan pengambilan suplemen OmegaGuard Shaklee (minyak ikan) kerana omega-3 dalam OmegaGuard membantu meregulasi kadar kolesterol. Eicosapentaenoic acid (EPA) dan Docosahexaenoic acid (DPA) yang ditemukan dalam kebanyakan suplemen minyak ikan berkualiti tinggi membantu meregulasi kolesterol.


satu lagi LECITHIN.. die pelarut lemak, mengurangkan kolestrol,
menghalang HI blood pressure, meningkatkan daya ingatan juga membantu
menurunkan berat badan dan mcm2 lagi..

NAK TAHU LEBIH DETAIL..?
JOM INBOX/PM WANI DI
FB: Noor Malawani (Waniz Vitamin)
PAGE: WANIZ SIMPLE SHOP
GMAIL: Wanizvitamin@gmail.com
SMS/WHATSAPP: 019-2833710
SHAKLEE ID: 929525

COD AREA PUCHONG SAHAJA..
POS SELURUH MALAYSIA..
APA TUNGGU LAGI..??
DAPATKAN SHAKLEE ANDA SEKARANG..!!!

HATI2 DENGAN MAKANAN GMO... APAKAH GMO ITU..??

MAKANAN GMO ialah makanan yang telah melalui proses pengubahsuaian terhadap sifat genetik mikro-organisma, tumbuhan, atau haiwan dengan memasukkan gen yang telah diubahsuai atau gen daripada jenis atau sepisis yang lain. Organisma yang diubahsuai genetik ini mugkin terdiri daripada mikro-organisma yang telah dicipta untuk digunakan sebagai bio-racun makhluk perosak atau biji benih yang diubah secara genetik bagi menghasilkan tanaman-tanaman yang kebal penyakit dan membesar dengan baik.
KEBAIKAN. 
  • Teknologi ini dapat mengatasi masalah yang dihadapi oleh petani dan kekurangan makanan di sesetengah negara miskin. 
  • Teknologi ini juga dapat meningkatkan pendapatan petani ke tahap yang maksimem dan meningkatkan pengeluaran tani di ladang. 
  • Dapat membaiki kualiti tanaman yang dapat mengelakkan daripada serangan penyakit yang serius. 
  • Kos tanaman yang lebih murah. 
KESANNYA, masalah seperti kebuluran dapat diatasi dan harga makanan lebih murah. 
KEBURUKAN. Walaupun teknologi ini mampu mengatasi masalah kekurangan makanan , namun ia tidak diterima sepenuhnya di seluruh dunia dan mendapat tentangan banyak pihak terutamanya pejuang keselamatan makanan. 

Hasil daripada beberapa kajian yang dilakukan juga mendapati makanan ubahsuai genetik ini boleh mengakibatkan beberapa kesan terutamanya dari segi jangka masa panjang pada sesiapa yang memakannya termasuk haiwan dam manusia. GMO boleh berpindah dari satu organisma ke organisma yang lain. 

KESAN.Genetik yang baru ini mungkin mempunyai kesan yang tidak disengajakan menyebabkan tumbuhan yang selama ini disangka tidak memberi kesan kepada manusia menjadi tumbuhan beracun yang memberi kesan tanpa dijangka. Kerajaan Malaysia menghalang produk pertanian GMO dari memasuki negara, ini untuk memastikan rakyat Malaysia mendapat produk pertanian tanpa was-was di pasaran. 

CONTOH MAKANAN GMO. 
  • Tomato dengan jangka hayat segar lebih lama. 
  • Padi golden rice dengan kandungan vitamin yang lebih tinggi. 
  • Jagung yang rasa lebih manis. 
  • Kacang soya. 
  • Kentang. 
  • Tebu. 
  • Sayur-sayuran seperti sawi.
Patut lah sekarang ni kan banyak sangat penyakit yang tiba2 terjadi.
Nauzubillah.

10 May 2013

CHEWABLE VITA-C SHAKLEE KINI KEMBALI : MANFAAT VITA C


Tunggu punye tunggu.......... akhirnyaaaaaaaaaaa!!!!!

CHEWABLE VITA-C dah pun ada stok kt HQ..

kenapa ramai yg suke mkn vitamin c nie eh..

jom baca dlu..

MANFAAT UTAMA :
  • Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

  • Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.

  • Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

  • Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

  • Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

  • Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Antara simptom kekurangan Vitamin C :
  • Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemah
  • Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar
  • Luka yang lambat sembuh
  • Mudah selsema / bersin
  • Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)
  • Mudah dapat ulser
  • Mudah demam / antibodi tak kuat
  • Gusi berdarah
  • Salur darah mengecil
  • Sakit sendi
  • Tanda lebam pada badan
weight loss (bukan kurus sihat tp kurus yang tak sihat, lemah dan kusam)



Siapa perlukan vit c?


  • Perokok
  • Org yg mudah stress sebab stress akan memusnahkan vit c dalam badan
  • Org yg makan pil perancang sebab pil perancang jugak akan serap vit c dan akibatnya vit c akan musnah cepat dalam badan
  • Org yg nak cantik kulit atau yang ada masalah kulit berjerawat atau eczema perlukan vit c utk membina kolagen kulit yg sihat dan perbaiki tisu kulit
  • semua org yg inginkan kesihatan yg baik sebab vit c menyokong sistem imun dlm badan dan mengurangkan demam selsema yg berpanjangan

sebab tu dlm family wellness ade termasuk vitamin C antara vitamin yg perlu diambil utk semua org kerana vitamin C bersifat larut air dan ianya mudah dihapuskan dalam keadaan tertentu contohnya jika kita stress, berhadapan dengan cuaca panas dan banyak lagi keadaan.

http://merdeka-online.com/home/wp-content/uploads/2013/04/rokok.jpg

AMARAN!
- 1 batang rokok mampu melupuskan 50-100mg vitamin c!
- Keresahan / stress akan percepatkan penyusutan vitamin c
- Kontraseptif, pil penahan sakit dan pil perancang antara pil yang akan menyusutkan vitamin c yang banyak
- Terlebih dos vitamin c (melebihi 12 biji sehari) akan menyebabkan sedikit cirit birit


TAHUKAH ANDA??

- haiwan menghasilkan vitamin c mereka sendiri seperti arnab mampu menghasilkan 18,000mg vitamin c sedangkan manusi tidak dapat menghasilkan vitamin c. Tambahan pula, vitamin c larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita. Oleh yang demikian, adalah perlu utk kita mengambil vitamin c setiap hari kerana vitamin c tidak memberi kesan toksik. 

- Setiap hidangan buah-buahan membekalkan 45-60mg vitamin c. Buah-buahan akan menghasilkan vitamin c yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah ranum. tetapi kandungan vitamin c tersebut akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.


JIKA ANDA INGIN DAPATKAN PRODUK SHAKLEE DENGAN LEBIH PENJIMATAN, WANI SYORKAN ANDA MENDAFTAR KEAHLIAN RM75 DAN NIKMATI PELBAGAI MANFAAT SEBAGAI AHLI. HUBUNGI WANI UNTUK KETERANGAN LANJUT.JIKA ANDA BERADA SEKITAR PUCHONG SELANGOR, BOLEH DAPATKAN PRODUK SHAKLEE BYHAND/ COD. UNTUK YANG LUAR KAWASAN JANGAN RISAU, WANI BOLEH POS KE SELURUH MALAYSIA.

~SHAKLEE MEMIKAT HATI~

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.

4 May 2013

SEMBELIT OH SEMBELIT


SEMBELIT....JGN PANDANG RINGAN....

SEMBELIT PUNCA BUASIR....MENAKUTKAN...

Sembelit yang berpanjangan dan serius mungkin boleh menyebabkan buasir yang disebabkan oleh menahan untuk membuang air besar atau anal fissures (koyakan pada kulit di sekeliling anus). Ia berlaku disebabkan oleh najis yang keras meregangkan otot sphincter. Kesannya, pendarahan rektum mungkin berlaku, di mana darah kelihatan di permukaan najis.

Kadang kala, regangan menyebabkan rektum terkeluar (terjatuh) dan ini boleh menjurus kepada pengeluaran mukus dari dubur. Rektum yang terkeluar dengan teruk dan kronik memerlukan pembedahan untuk menguatkan dan mengetatkan otot spinchcter dubur atau untuk membaiki lapisan yang terkeluar (terjatuh)
Sembelit atau sukar utk membuang najis adalah masalah penghadaman yg terbiasa yg boleh dikategorikan apabila kurang dari 2 kali ke tandas setiap minggu, najis yg keras atau ketidak kerapan dan pembuangan yg menyakitkan. Jika anda mengalami masalah sedemikian, ikutilah beberapa cara ini utk mengelak dari sembelit.


♥ Makan diet yg kaya serat (fiber). Pastikan sekurang-kurangnya 30g serat setiap hari. Makanan yg kaya serat termasuk buah-buahan, sayur-sayuran, kekacang dan bijiran. Cuba makan makanan yg kaya serat di setiap hidangan secara tetap utk menggalakkan kesihatan yg baik.


♥ Minum air. Para doktor mensyorkan agar anda minum sekurang-kurangnya 8oz gelas air setiap hari. Air boleh membantu melembutkan najis yg membuatkan pembuangan kurang menyakitkan.


♥ Makan pada sukatan yg kecil. Memakan secara banyak hanya 3 kali sehari boleh mendatangkan sembelit. Sebaliknya, makan pada sukatan yg kecil dan tambahlah jumlah makan kepada 5 atau 6 kali sepanjang hari.


♥ Hadkan pengambilan beberapa jinis makanan ataupun ubatan yg boleh membawa kepada sembelit. Ubatan seperti antacids dan makanan seperti pisang, nasi putih, roti yg diperbuat dari gandum putih dan produk tenusu, boleh membawa kepada sembelit.


♥ Bersenam secara tetap. 30min bersenam setiap hari boleh membantu sistem penghadaman utk bekerja lebih berkesan dan membantu anda mengelak dari sembelit.


♥ Pergi ke tandas jika perlu. Adakalanya, ada di antara kita yg menangguhkan utk pergi ke tandas kerana kesuntukan waktu atau keadaan tidak begitu mengizinkan. Menangguhkan akan mengakibatkan sembelit.

Namun jika anda sukar untuk melakukan aktiviti serta mngamalkan pemakanan yang betul kerana kekangan masa serta sibuk dengan urusan seharian, shaklee mempunyai supplement yang dapat membantu anda mengatasi masalah sembelit iaitu OSTEMATRIX

Bagaimana Magnesium dalam Ostematrix boleh membantu mengelakkan sembelit?

Magnesium meningkatkan kandungan air dalam usus dan membantu menggesa berlakunya peristalsis (gerakan dalam usus yang membantu makanan terhadam bergerak dalam usus). Peristalsis juga menolak makanan ke perut. 

Efek ini berlaku melalui dua mekanisme:

1. Magnesium merehatkan otot dalam usus - ia membantu membentuk kesan lebih lembut yang mengurangkan sembelit.

2. Magnesium 'menarik' air - ia meningkatkan kandungan air dalam usus dan membolehkan usus berfungsi dengan baik.


       


Alfalfa dan Herblax adalah julap lembut yang mengandungi herba iaitu mengandungi klorofil yang membantu detox usus dan tubuh badan.

Selepas kita membersihkan usus kita, barulah segala nutrien yang baik akan mudah di serap kedalam badan pada tahap maksimum. Jika anda mengalami masalah sembelit, HERBLAX adalah pilihan terbaik. Tetapi,  HERB-LAX tidak sesuai di makan oleh ibu yang menyusukan bayi. Terutama bayi yang masih kecil.. Jika ingin ambil mulakan dengan dos rendah. (dapatkan konsultasi)Tapi jangan risau..ibu menyusu tetap boleh melalui proses detox yang lebih lembut dengan penggambilan ALFALFA


Yang penting anda perlu mendapatkan konsultasi untuk memilih yang bersesuaian dgn anda.

~SHAKLEE MEMIKAT HATI~


Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh PM inbox wani

Sms/whatsapp: 019-2833710
Instagram: waniz_simple_shop
Facebook: Noor Malawani
Fanpage: WANIZ SIMPLE SHOP
Email: wanizvitamin@gmail.com
Shaklee Id: 929525

 





~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.