25 Mar 2013

VITAMIN C SHAKLEE PILIHAN RAMAI

VITAMIN C shaklee PILIHAN RAMAI dan TEPAT untuk anda...

kalau anda semua belek label botol vitamin C ini, anda belek di kandungan lain-lain, ada BIOFLAVONOID COMPLEX ...hari ni nak cerita pasal ROSE HIPS....
apa itu ROSE HIPS?....
cantikkan gambar kat atas...itulah ROSE HIPS...
Rose hip digunakan untuk teh herba, jem, jeli, sirap, minuman, pai, roti, dan marmalade. Satu spesies bunga ros beberapa kadang-kadang ditanam untuk nilai hiasan paha mereka, seperti Rosa moyesii, yang mempunyai bentuk seperti buah-buahan merah besar berbentuk botol.

Rose hip baru-baru ini telah menjadi popular sebagai vitamian tambahan yang sihat untuk chinchillas . Chinchillas tidak dapat untuk mengeluarkan Vitamin C mereka sendiri, tetapi dengan adanya ROSE HIPS ianya mampu memproses banyak makanan yang kaya vitamin C. 

Manfaat kesihatan

* Merupakan salah satu tumbuhan yang kaya dengan vitamin C yang tinggi, dengan kira-kira 1700 ¨ C2000 mg setiap 100 g dalam produk kering,
* RP-HPLC ROSE HIPS segar dan beberapa produk yang boleh didapati secara komersial mendedahkan pelbagai kandungan asid L-askorbik, antara ,03-1,3%.
* Rose hip mengandungi vitamin C, D dan E, asid lemak dan antioksidan flavonoid.
* Rose hip serbuk adalah ubat untuk artritis reumatoid.
* Rose hips itu mempunyai nilai-nilai antioksidan yang jauh melebihi beri lain seperti blueberry
* Sebagai ubat herba,  disebabkan dengan keupayaan untuk mencegah jangkitan pundi kencing, dan membantu dalam merawat pening dan sakit kepala. Rose hip juga biasa digunakan luaran dalam bentuk minyak untuk mengembalikan kemantapan kulit oleh tisu berkhasiat dan astringing.
* Dibancuh ke dalam air secara rebusan, boleh juga digunakan untuk merawat sembelit.

So?...anda masih nak fikirkan vitamin C apa yang perlu anda miliki?>...tak yah ragu-ragu, tak perlu risau-risau....dengan pengambilan VITAMIN C SHAKLEE, ia PENUHHHHHHHHHHHHHHHHHH DENGAN SUMBER VITAMIN C.....


kenapa saya  memilih VITAMIN C SHAKLEE?..

saya taklah cakap anda wajib pilih vitamin c shaklee ni..cuma, bila anda ingin membeli supplement di luar ( farmasi), sila pastikan anda jumpa perkataan BIOFLAVONOIDS" dalam isi kandungan vitamin C itu,....apa pentingnya menda alah tu?...jom baca artikel ini..

Apa itu bioflavonoids dan mengapa mereka membantu? Bioflavonoids merupakan satu kumpulan sebatian tumbuh-tumbuhan semulajadi yang bertindak sebagai pigmen tumbuhan dan antioksidan. Mereka mempamerkan pelbagai aktiviti biologi, terutamanya untuk sifat antioksidan berkuasa mereka. 

Bioflavonoids bekerja dengan antioksidan lain untuk menawarkan satu sistem perlindungan. Banyak kajian telah menunjukkan peranan yang unik dalam melindungi vitamin C daripada pengoksidaan dalam badan, dengan itu membolehkan badan untuk mendapat lebih banyak manfaat daripada vitamin C.

Bioflavonoids hadir dalam semua produk makanan tambahan dan botani. Malah, banyak herba memerlukan tindakan kuratif mereka untuk bioflavonoids yang terkandung di dalamnya. Selain kesan antioksidan yang penting, bioflavonoids membantu badan mengekalkan kesihatan dan fungsi dalam banyak cara. Mereka telah menunjukkan kepada anti-mutagenik, anti-karsinogenik, anti-penuaan, dan menggalakkan struktur dan fungsi dalam sistem peredaran.

kan?..so, vitamin C tanpa ada Bioflavonoids di dalamnya tidaklah begitu menyerap dan memberikan kesan pada anda.....so, PILIH JELAH VITAMIN C SHAKLEE NI...SELAMAT, SEMULAJADI DAN BERKESAN.... :)


No comments:

Post a Comment

~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.