28 Nov 2018

PIXAJOY PHOTOBOOK MURAH

Hai. Selamat Sejahtera. Selain Shaklee , Wani juga mengambil tempahan membuat mini photobook. Selain harga berpatutan, kualiti gambar juga cantik. Ramai berpuashati dengan pixajoy photobook ni.

PIXAJOY PHOTOBOOK.

Harga termasuk kos pos
RM30 Semenanjung
RM40 Sabah & Sarawak

●100 gambar
●48 muka surat 
●Mini Softcover
●Square size 6' × 6'
●All pages laminated for a longer lasting protection.
●Editing + Printing + Pos= Anggaran 7-10 hari untuk dapat photobook.

CARA ORDER PHOTOBOOK

1. Buat pembayaran dahulu. Sila whatsapp wani dahulu untuk dapatkan no akaun ya.

2. Hantar bukti pembayaran , nama , alamat lengkap dan no hp. ( Untuk pos)

3.Kemudian hantar gambar untuk cover depan dan belakang dulu. Hantar gambar guna whatsapp.

4. Caption @ ayat ringkas. 1-6 patah perkataan utk cover depan.

Contoh : 

My Lovely Family , Syurgaku, My Happy Family, Nama Anak2, Majlis Graduasi atau apa-apa sahaja. Kami akan ikut yang anda tetapkan.

P/s : Kita akan print gambar sepertimana yg dihantar. Jika gambar gelap sila edit dan terangkan siap-siap ya.

5. Hantar baki 100pcs gambar pula. Kemudian tunggu sahaja sampai kami pos barang.

Mudah je kan nak order photobook ni. Jom abadikan kenangan gambar-gambar yang tersimpan dalam gallery hp anda. Sebelom hp hang @ gambar hilang @ terpadam. Nangis woo. 

Ni antara feedback customer wani :
























Haa banyak lagi sebenarnya feedback dari customer.. Alhamdulillah semua bagi respon yang baik. 

Berminat dan serius nak order boleh direct whatsapp wani. NO CALL YA. Thanks.

Wani - 019-2833710
FB : Noor Malawani
Shopee : noormalawani 
Page fb : MakWani.Com

26 Nov 2018

SHAKLEE PUCHONG : B COMPLEX SHAKLEE



Apa itu Vitamin B-Complex?

Biasa kita dengar. Vitamin ini vitamin yang paling biasa orang makan. Budak makan, orang mengandung makan, dalam roti pun ada vitamin b juga.

Vitamin B-Complex merupakan gabungan dari beberapa vitamin yang larut dalam air. Kumpulan B-Complex terdiri daripada sebelas vitamin B iaitu:

1. B1 (thiamin)
2. B2 (riboflovin)
3. B3 (niacin)
4. B5
5. B6 (pyridoxine)
6. B11
7. B12 (cobalamine)
8. Acid folic
9. Asid panthothenic
10. Biotin
11. Animo Asid 

Kelebihan Vitamin B Complex 

Vitamin ini bertindak sebagai:

•membantu dalam menukarkan karbohidrat kepada glukosa untuk penghasilan tenaga kepada tubuh badan.

•membantu dalam menukarkan lemak kepada protein( ini membantu nervous system berfungsi dengan normal)

•Vitamin B juga penting untuk pembentukan sel badan jadi ianya penting untuk awet muda kulit yang licin dan kelihatan muda, melambatkan rambut beruban,membantu untuk kecantikan kulit, rambut dan mata, kekuatan kuku

•Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran.

•Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecatatn spina bifida.

•Menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular yang lebih baik.


Shaklee Vitamin B-Complex

Apa kelebihan dan perbezaan dengan vitamin B complex yang lain di farmasi-farmasi sana?

Selain lengkap dengan lapan kumpulan Vitamin B, Vitamin B-Complex Shaklee juga :

•Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif - Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee.

•Mudah di telan

•Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin

•Peningkatan penghantaran zat


Shaklee B-complex perlu diambil SELEPAS MAKAN kerana pengambilan B-complex akan meningkatkan metabolisma badan membawa kepada rasa lapar. Jika diambil SEBELUM MAKAN, anda akan makan dengan jayanya. huhuhuhu. Itu pentingnya konsultasi dari pengedar shaklee yang sah. Macam wani. Hihi

Kepentingan Pengambilan Vitamin B complex Shaklee:

Ada beberapa perkara yang menyebabkan tubuh kita memerlukan lebih vitamin B atau lebih khusus ialah B Complex.

1. Vitamin B larut air dan tidak disimpan dalam badan pada bila-bila masa pun. Ia mesti sentiasa diganti – malah setiap hari.

2. Banyak vitamin B dimusnahkan atau menjadi deaktif kerana cahaya. Tidak banyak usaha yang dilakukan untuk melindungi vitamin bernilai ini dari cahaya.

3. Gula menghapuskan B Complex. Lima kali ganda B Complex mengikut RDA diperlukan untuk mematabolismekan gula dalam cuma satu minuman Cola. Dan bayangkan mengikut kajian… secara purata setiap kita menerima hampir 128 paun gula setahun.

4. Stress mental dan fizikal meluputkan lebih B Complex. Tekanan atau stress adalah asam ragam dalam hidup semua orang. Biarpun kita sering memikirkan stress mental, stress fizikal juga boleh merosakkan kita. 

 Kebanyakan vitamin B dilibatkan dalam pengeluaran neurotransmitter dan pengubahsuai dalam otak yang membolehkan badan mengatasi stress dengan baik.

5. Haba menghapuskan kebanyakan unsur B Complex. Dalam proses penyediaan makanan, vitamin B sensitif kepada haba yang yang sering memusnahkan. 

 Sesungguhnya vitamin dimusnahkan ketika penyediaan makanan segera, makanan dalam tin, makanan yang dibekukan dan makanan siap masak.

6. Antibiotik, pil tidur, pil perancang, racun serangga menghapuskan banyak vitamin B Complex. Ubat-ubatan ini menghapuskan bekalan B Complexdengan mudah.

7. Sesetengah sumber B Complex yang terkaya diketepikan oleh sesetengah individu. Daging seperti hati, limpa dan jantung tidak dimakan atau dilarang untuk sesetengah individu disebabkan tuntutan keagamaan mahupun akibat kolesterol yang tinggi. 

Vegetarian pula menghadapi masalah vitamin B12 sebab vitamin ini hampir tidak wujud dalam keluarga sayur-sayuran.

Jadi anda di mana? kalau anda seorang yang cepat marah, murung, cepat letih, moody, kulit nampak kusam, tension...itu tandanya anda kekurangan Vitamin B..ingat..Vitamin B Complex Shaklee!



Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. 

Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.^_* 

~SHAKLEE MEMIKAT HATI~
Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh hubungi seperti yang tertera dibawah :


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.


~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.