13 Jun 2017

RESEPI DONUT CHEESE DAN DONUT COKLAT

Assalammualaikum. Selamat sejahtera. Ni ha mak nak share resepi donut cheese dan donut coklat. Resepi donut ni mak belajar dari otai jugak. Sempoii untuk orang baru macam mak ni. Tak payah nak rendam yis sampai kembang apa semua. Dah habis senang dah ni. Hihi.

Bahan-bahan utama:

Setengah kilo tepung gandum
Yis setengah peket
Telur sebiji 
2 sb gula
2 sb majerin
2 sb susu pekat
Secubit garam
Secubit baking soda

Tambahan untuk inti:
Coklat cadbury @ cheese jenama beqa
(Ikut suka la nak pakai jenama apa) 
Potong cheese  atau coklat petak-petak.


1. Masukkan semua bahan utama dalam besen.Gaul sambil tuang air secawan sikit-sikit. Air suhu biasa je.. jgn suam or panas.

2. Uli sampai permukaan rata/ licin. Biasa 5-10minit mak uli utk stengah kilo ni.. Lepas tu terus bulatkan dan masukkan inti coklat atau cheese. Kalau nak guna cheese, golekkan cheese dekat gula lepas tu bulatkan dgn tepung.

3. Masa kita nak uli bulat-bulat semua, banyak dah kembang. Bila semua dah bulat , panaskan kuali. (Tempoh panaskan kuali tu dah bagi masa kat tepung tu kembang)

4. Pastikan kuali betul-betul panas. Goreng. Jangan main fb. Nanti rentung. Haha.Godek-godek sampai kekuningan. Tapis dan golekkan kat gula.

5. Jika nak buat frozen. Gorengkan sekejap sahaja.. Biar sejuk dan masuk kat freezer.

Siap. ^_^

5 Jun 2017

SET KESIHATAN SHAKLEE

SET KESIHATAN HARIAN


Tingkatkan pengambilan vitamin dan mineral anda dengan rangkaian produk nutrisi penting kami dan optimumkan kesihatan anda.

Nutrisi penting Shaklee melengkapi keperluan nutrisi asas anda dengan gabungan Shaklee ESP Soy Protein Isolate Powder, Vita-Lea®, OmegaGuard™ , B complex dan Sustained Release Vita-C Plus

Dengan 28 vitamin dan mineral penting, asid lemak omega-3, 14g protein setiap hidangan, dan 500mg Vitamin C semula jadi setiap hidangan. 

Pek nutrisi penting ini membantu tubuh anda mendapat nutrisi asas berkhasiat yang ia perlukan untuk menyokong kesihatan yang optimum.


●Vitamin C

Vitamin C semula jadi untuk kesihatan gigi, gusi, tulang, kolagen dan hampir kesemua elemen yang membentuk tubuh badan kita

●OmegaGuard

Membekalkan spektrum luas tujuh asid lemak penting omega-3 bergred farmaseutikal dan dilengkapi dengan proses penyulingan proprietari molekul tiga peringkat.

●Vita-Lea® Iron Formula

Memberikan 28 vitamin penting dan mineral utama untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan optimum.

●B-Complex

Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.

●ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder

Makanan lazat yang kaya dengan kalsium and protein.Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.

Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.


Siapa yang boleh makan Set Kesihatan Harian Shaklee?

●Sesuai untuk semua lelaki dan wanita yangmementingkan kesihatan menyeluruh
(termasuk ibu mengandung, ibu menyusu, warga tua, dan pelajar)

●Sesuai untuk individu yang cepat letih, lesu dan tidak bermaya

●Sesuai untuk individu yang kerap demam dan mudah dijangkiti penyakit

●Sesuai untuk individu yang stress dan mudah mengantuk

●Sesuai untuk pelajar bagi meningkatkan fokus dan mengelakkan mengantuk serta mudah letih

●Sangat sesuai untuk individu yang sangat sibuk dan mengamalkan pemakanan yang tidak seimbang

Sila dapatkan konsultasi sebelom membeli untuk cadangan yang lebih bersesuaian dengan kesihatan anda. Belian juga boleh satu persatu botol (loose item)
Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee dengan lebih penjimatan, wani syorkan anda mendaftar keahlian RM75 dan nikmati pelbagai manfaat sebagai ahli. 

Hubungi wani untuk keterangan lanjut.Jika anda berada sekitar Puchong Selangor, boleh dapatkan produk Shaklee byhand/ COD. Untuk yang luar kawasan jangan risau, wani boleh pos ke seluruh Malaysia.^_* 

~SHAKLEE MEMIKAT HATI~
Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian boleh hubungi seperti yang tertera dibawah :


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.

~DISCLAIMER~

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pembacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya.


Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.